Avantaje ale terenurilor de tenis din zgura

Descrierea suprafetei terenurilor de tenis din zgura

court

Tenisul are un mare avantaj fata de alte jocuri sportive, iar acest avantaj consta in faptul ca acesta poate fi jucat pe o varietate de suprafete. Atata timp cat suprafata poate fi nivelata, este uniforma si are caracteristici de frecare intr-un interval acceptabil, atunci este posibil ca aceasta sa fie o suprafata adecvata pentru tenis. Suprafetele principale folosite pentru terenurile tenis includ:

Zgura
Iarba
Acril
Beton
Asfalt
Iarba artificiala, etc.

Nota: Descrierile prezentate in aceasta sectiune sunt doar de orientare si nu trebuie considerate ca fiind definitive. Un consultant Atlas Sport va va oferi specificatii exacte pentru proiectul dorit.
Un teren de tenis din zgura este construit folosind piatra naturala, care este zdrobita la diferite niveluri. Cel mai fin nivel – pulberea – este utilizata pentru stratul superior. Cele mai frecvente forme sunt zgura rosie, fabricata din caramida si zgura gri (bazalt).

T0914FISHERISLANDTENNIS_C_HR

Performanta
Terenurile de tenis din zgura, in sunt considerate cele mai lente suprafetele de joc, deoarece:

– incetinesc viteza mingei
– reduce deraparea mingei pe suprafata de joc
– provoaca sarirea mingei

Datorita acestor caracterisitci, terenurile de tenis din zgura reduc viteza mingei lovita cu lovituri puternice, ceea ce face lovirea de catre adversar mai usoara.

Utilizare
Terenurile de tenis din zgura nu sunt utilizate in mod normal in zonele cu precipitatii ridicate, deoarece acestora le este necesar un timp relativ lung sa se usuce, reducand astfel timpul disponibil pentru joc. Terenurile de tenis nu pot fi folosite pe vreme geroasa.

Avantaje
Stratul superioara permite alunecarea controlata, care pot face suprafata mai confortabil de jucat.
Reparatiile sunt in general necostisitoare.
Materialele sunt disponibile in multe locuri.

Intretinere
Este necesara intretinerea zilnica  pentru a pastra suprafata terenului de tenis in bune conditii. Marcajele necesita vopsire regulata, maturat si nivelare.

Un comentariu

  1. Marian Costei

    in data de 06/07/2017 la 10:54 am - Răspunde

    Buna ziua,
    Ma intereseaza zgura pentru teren de tenis, granulatia cea mai mare, 2-3 tone, livrare in Bucuresti.

Lasă un răspuns.

terenuri sportive beton terenuri de sport umplutura teren sport terenuri sport gazon sintetic udare gazon terenuri tenis gazon artificial tipuri piste tribune terenuri sintetice teren usamv tribune sportive terenuri de baschet terenuri lut tip pardoseli sportive terenuri multifunctionale terenuri tenis curte terenuri fotbal Tribuna vestiare sportive terenuri badminton terenurile de tenis terenuri multisport terenuri sportive minifotbal teren volei zgura UEFA terenuri de tenis din zgura terenuri sportive sintetice terenuri minifotbal video terenuri de tenis usamv cluj napoca unde alergam in bucuresti terenuri tenis gazon sintetic terenuri de fotbal terenuri sport tartan volei terenuri de baschet rezidenţiale volei copii terenuri sport terenuri tenis parchet terenuri sportive terenuri multisport scoli terenuri de tenis gazon artificial terenuri tenis