Care suprafață este considerată cea mai bună în tenis: zgura, gazonul sau suprafața dură?

Cu siguranţă, v-aţi întrebat la un moment dat, care anume sunt diferenţele dintre zgură, gazon şi suprafeţele dure ale unui teren de tenis, cum afectează performanţa şi jocul şi care este cea mai bună suprafaţă?
Toate aceste suprafeţe de teren au propriile lor avantaje şi prezintă o săritură diferită a mingii de tenis.

Terenurile cu zgură


Construcţia de terenuri din zgură constă în şisturi comprimate, piatră sau cărămidă. Openul Francez de exemplu, se joacă în general, pe terenuri de zgură. Un teren de tenis cu zgură oferă un salt mai lent al mîngîi decât alte suprafeţe. Acest lucru oferă jucătorilor flexibilitatea de a avea o varietate mai mare de mişcări şi de a avea un joc mai controlat.

Terenurile de tenis cu gazon


Terenurile cu gazon, ca şi cele folosite în turneul Wimbledon, oferă cea mai moale suprafaţă de jucat. Terenurile de acest fel oferă, de asemenea, cea mai rapidă viteză de joc. Jocul pe gazon este o experienţă minunată. Cu toate acestea, există un dezavantaj. Este dificilă construirea şi întreţinerea terenurilor de tenis cu gazon. Deţinerea unui teren de cu gazon este similară cu a avea un teren de golf şi tot ceea ce implică – cosirea, fertilizarea, controlul buruienilor, etc.

Terenurile de tenis cu suprafaţă dură
Terenurile cu suprafaţă dură sau hard, sunt realizate din asfalt şi beton. Şi ele sunt cel mai comun tip de suprafaţă. Terenul necesită o întreţinere foarte mică. Pur şi simplu trebuie să suflati sau să strângeţi frunzele şi resturile de pe suprafaţă şi aceasta va fi curată, după cum este necesar! Jocul de ritm în timp ce jucaţi pe terenul cu suprafaţă hard depinde de cât de mult este folosit nisipul în acoperirile acrilice.

Pentru mai multe informaţii despre care suprafaţă a terenului de tenis este mai bună, puteţi să ne contactaţi pentru a vă oferi consultanţă în funcţie de nevoile terenului dumneavoastră.
Suntem specializaţi în toate tipurile de servicii de construcţie a terenurilor de tenis şi nu numai.

Lasă un răspuns.

video terenuri tenis tip pardoseli sportive volei terenurile de tenis terenuri sport umplutura teren sport unde alergam in bucuresti UEFA tribune terenuri sportive beton terenuri de tenis din zgura terenuri tenis gazon artificial terenuri de tenis gazon artificial teren volei terenuri de sport vestiare sportive udare gazon terenuri de fotbal terenuri sportive minifotbal tipuri piste terenuri sportive sintetice terenuri de tenis terenuri fotbal teren usamv terenuri sportive usamv cluj napoca terenuri multisport scoli terenuri multisport teren tenis suprafata hard Tribuna terenuri tenis gazon sintetic terenuri lut terenuri sport gazon sintetic terenuri de baschet rezidenţiale terenuri tenis parchet zgura terenuri minifotbal terenuri sport tartan terenuri badminton teren tenis zgura tribune sportive terenuri multifunctionale terenuri tenis curte terenuri sintetice