Instalaţii noctură

pentru terenuri sportive

În construcţia terenurilor sportive, instalaţiile de noctură ocupă un rol foarte important. Instalarea unei nocturne, a unui sistem de iluminat pe terenul sportiv, poate oferi o mulţime de beneficii pentru jucători şi fani, incluzând siguranţa sportivilor, posibilitatea unui program mai flexibil pentru joc, precum şi îmbunătăţirea experienţei suporterilor.
În funcţie de nevoile dumneavoastră, opţiunile pentru instalaţiile de nocturnă pot fi de scurtă, sau de lungă durată:
  • iluminat temporar – unităţi portabile, de sine stătătoare care sunt de obicei ptrivite pentru evenimente speciale
  • iluminat permanent – montate pe stâlpi de beton sau oţel, pentru utilizarea de lungă durată.
Dacă deţii un teren de fotbal, sau doreşti construcţia unui teren sportiv, cu instalaţie noctură, există câţiva factori de luat în considerare în acest proces de realizare instalaţii nocturne terenuri sportive:
  • Aprobarea comunitară, în funcţie de locaţia terenului de sport, vecinii din apropiere sau întreprinderile pot avea preocupări cu privire l avarsarea luminii pe proprietatea lor. Oraşul poate avea ordonanţe de reglementare a cantităţii de lumină, a efectului de orbire permis, mai ales în apropierea drumurilor şi autostrăzilor.
  • Linii electrice, liniile electrice aeriene şi subterane trebuie să fie identificate şi incluse în proiect atunci când se realizează o instalaţie nocturnă pentru terenuri sportive
  • Terenul este suficient de stabil pentru a susţine stâlpii de iluminat? Există acces uşor pentru echipamentele de instalare şi întreţinere sau reparaţii?
  • Inginerie geotehnică
  • Costuri de operare
Fiecare baza sportivă, teren de fotbal, teren de tenis, complex sportiv sau orice alt tip de teren destinat activităţii sportive sau evenimentelor, necesită instalaţie nocturnă, întrucât acesta este un detaliu foarte important, peste care nu se recomandă să se treacă cu vederea. Instalaţiile de nocturnă ale terenurilor sportive pot prelungi timpul de joc, atât în perioada de vara, cât şi pe perioada iernii în special, când ziua este mult mai scurtă.
Numărul de reflectoare necesar pentru instalaţii de nocturnă, se stabileşte şi se personalizează în funcţie de suprafaţă aferentă fiecărui teren sportiv. Se recomandă utilizarea proiectoarelor de 400W cu becuri cu iodura metalică sau a proiectoarelor LED, foarte eficiente din punct de vedere al consumului de energie.
Pentru reducerea efectului de orbire, instalaţiile de nocturnă se vor instala pe stâlpi de minim 4 m, în funcţie de dimensiunile terenului sportiv.
În realizarea nocturnelor pentru terenuri sportive, se folosesc: stâlpi de nocturnă, (diferite dimensiuni şi înălţimi), proiectoare cu bec sau cu LED, tablou de comandă şi cablajul aferent.

NOCTURNĂ CU PROIECTOARE HALOGEN SAU LED?

Diferenţele între o nocturnă clasică şi o nocturnă cu LED sunt foarte mari, toate avantajele fiind în favoarea LED-urilor.
O nocturnă cu LED consumă doar 30% din energia consumată de o nocturnă clasică, lămpile se aprind direct la putere şi luminozitate maximă, au durata de viaţă de 30 ani.
Costul unei nocturne cu led este aproximativ dublu faţă de o nocturnă clasică, însă în situaţia utilizării regulate, diferenţa se amortizează într-un timp relativ scurt, fapt ce duce, împreună cu durata mare de viaţă, la o investiţie mult mai rentabilă decât nocturnele clasice.

NOCTURNĂ CU PANOURI SOLARE

Atlas Sport oferă sisteme speciale de NOCTURNĂ CU PANOURI SOLARE ŞI PROIECTOARE LED. Acest sitem poate fi montat în orice loc, fără să fie necesară branşarea la reţeaua de energie electrică. Astfel, puteţi avea un teren de sport extrem de bine luminat oriunde. Un alt mare avantaj al Nocturnei cu panouri solare şi proiectoare LED este acela că reduce costurile cu energia electrică la zero!!

Pentru mai multe detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi!
Atlas Sport oferă soluţii de instalaţii de nocturnă pentru terenuri sportive, că randament luminos ridicat, durabilitate mare şi întreţinere uşoară.
Calculul luminotehnic este efectuat cu softuri spcifice menite să îmbunătăţească şi să aducă dimensionarea şi calitatea sistemului de iluminat.
În activitatea societăţii noastre, este inclusă executarea instalaţiilor de iluminat exterior: - zona sportivă - aşadar aşteptăm solicitările dumneavoastră.