Piste de alergare

Suprafaţa ideală pentru execuţia pistelor de atletism este tartanul: o mixtură de răşină poliuretanică şi granule din cauciuc, cu elasticitate mare şi cu o înaltă rezistenţă la intemperii, radiaţii UV, ape meteorice, frecare cu pantofii sport etc. Tartanul nu se deformează, nu îşi schimbă culoarea, ci îşi menţine proprietăţile indiferent de condiţii.

Tartanul este un produs ecologic datorită materialului de înaltă calitate din care este realizat, precum şi a tehnologiei de realizare, care în acelaşi timp se află în concordanţă cu toate reglementările şi standardele tehnice relevante. Acesta ajută sportivii în eforturile lor de a atinge performanţe de top şi reduce riscurile de vătămare în cazul unei căzături. Pistele de alergare din tartan sunt extrem de durabile şi rezistenţă la intemperii.

De acee,a funcţionalitatea pistei de alergare este menţinută pe parcursul câtorva decenii şi acest sistem poate fi instalat şi utilizat în toate climatele. Pardoselile poliuretanice sunt permeabile la apă, rezistente la radiaţiile UV, dovedindu-se suprafeţe de joc durabile pe tot parcursul anului.

Pistele de alergare din tartan realizate de echipa noastră îndeplinesc şi corespund tuturor standardelor europene impuse.

Dimensiuni pistă de alergare

Pentru a fi omologabilă pentru competiţii oficiale, pista de alergări trebuie să fie de minim 400 m lungime, cu 4-8 culoare de alergare. Pistele pentru alergare de viteză trebuie să aibă 100 m lungime, respectiv 110m la garduri.

În situaţia realizării unei piste de alergări de dimensiuni oficiale, această poate fi combinată cu pista de alergare de viteză şi garduri.

Infrastructură piste de alergare

  • este necesară o placă din beton armat cu o planeitate impecabilă, care foloseşte că strat suport pentru pardoseală din tartan.
  • de asemenea, se poate turna şi un strat de asfalt fin peste beton. În situația unui buget mai redus, pistele pot fi amenajate și cu gazon artificial.


Pe parcursul acestui an ATLAS SPORT a realizat cu succes 3 proiecte de atletism:

  • Pistă de atletism 1400 mp şi Pistă de sărituri la Colegiul Naţional Sportiv Cetate – Deva, jud. Hunedoara.
  • Proiect realizat cu Tartan Conipur SP, produs agrementat şi certificat de către IAAF (Federaţia Internaţională de Atletism)
  • Pistă de atletism de dimensiuni oficiale, omologabilă “Steaua Dunării” în Municipiul Giurgiu, jud. Giurgiu.
  • Proiect realizat de la zero, care include: Terasamente, Infrastructură din Piatră, Placă din Beton Armat, Covor Asfaltic şi TARTAN CONIPUR SP, produs agrementat şi certificat de către IAAF (Federaţia Internaţională de Atletism) (acest proiect este în lucru la momentul de faţă)
  • Proiectul DALI pentru pistă de alergare în jurul terenului oficial de fotbal nr. 1 din cadrul bazei sportive Arini din Municipiul Sebeş, jud. Alba.