Structuri acoperire teren sport

Pentru acoperirea terenurilor şi bazelor sportive utilizăm două tipuri de structuri:
 • structură metalică + prelată
 • balon presostatic

STRUCTURA ARCE DE METAL ACOPERITĂ CU PRELATA PVC - CAPEŢI TENSIONAŢI

 • Structura metalică a construcţiei pentru terenri sportive se realizează din cadre zăbrelite (arce cu zăbrele) din ţevi de oţel OL37 sau oţel zincat tip S280. Cadrul acesteia va fi format din mai multe bucăţi pentru a putea fi transportat, urmând că pe şantier bucăţile să fie asamblate cu elemente mecanice de asamblare (şuruburi) şi sudură, acolo unde va fi necesar. La baza arcelor, acestea se prind articulat de suprafaţa de beton (fundaţie).
 • Longitudinal, cadrele se vor lega între ele cu grinzi secundare (longitudinale) din ţevi de oţel OL37 sau oţel zincat tip S280.
 • În vederea contravântuirii structurii se vor utiliza tiranţi (bare) din oţel plin OL37 sau oţel zincat tip S280 în formă de X , iar pentru tensionarea lor aceştia vor fi prevăzuţi cu întinzătoare. Contravântuirile se prind de structura prin intermediul unor piese metalice fixate cu şuruburi grupa 8.8.
 • Protecţia pieselor metalice se va realiza prin procesul de grunduire şi vopsire în două straturi ; cu ajutorul acestui procedeu ajungadu-se la un strat total de aproximativ 100μm.
 • Pe lângă toate cacestea, structura poate fi protejată prin zincare termică, la cererea clientului, cu avantajul că structura se va imersă într-o baie de zinc şi prin urmare protecţia elementelor se va realiza şi în interiorul ţevilor. (acest procedeu de protecţie corozivă nu face obiectul acestei oferte).
 • În procesul de roluire a tuturor elementelor componente vor fi folosite utilaje de ultimă generaţie.
 • Elementele de rezistenţă ce alcătuiesc structura sunt dimensionate conform normelor în vigoare şi se vor realiza conform unui proiect de rezistenţă verificat şi ştampilat MLPAT.
 • Învelitoarea acestui acoperiş se poate realiza din prelată PVC de 900 g/mp ţesătură 12x12. Prelata de acoperiş cât şi cele două frontoane se realizează dintr-o bucată unică, iar ansamblarea făşiilor se realizează în fabrică prin intermediul maşinilor de sudură cu înalta frecvenţa ( acest procedeu este net superior celui de sudură cu aer cald, rezistenţă la tracţiune şi durata în timp a sudurilor cu înalta frecvenţă este mult mai mare). Făşiile din componenţa prelatei sunt croite cu programe speciale pentru croirea membranelor pvc, iar debitarea acestora se realizează computerizat prin intermediul unui plotter de debitare prelate pvc unic în România la ora actuală.
 • Documentaţia tehnică va cuprinde atât proiectul de rezistenţă pentru fundaţiile de beton armat cât şi proiectul pentru suprastructura prevăzută în ofertă. Calculul elementelor structurale se va realiza ţinând cont de încărcările de zăpadă, vânt şi seismice specifice fiecărei zone geografice.
 • Plase de protecţie din material textil pe zonele unde prelata culisează pe perioada verii.
 • Pentru realizarea construcţiei structurii metalice se propune varianta de proiectare, cu o durată de viaţă de 50 ani.

Acoperire teren sportiv cu balon presostatic

Principalul avantaj al sistemului de acoperire cu balon presostatic este uşurinţă cu care acesta poate fi instalat şi mutat în orice loc, deoarece nu este necesar un sistem de susţinere. Baloanele presostatice sunt susţinute prin intermediul aerului menţinut în interiorul acestuia de o uşoară suprapresiune, asigurată de generatorul de aer.

Baloanele presostatice sunt susţinute la sol de nişte ţevi de ancoraj, introduse în nişte „buzunare“ special amenajate. Ţevile sunt legate de fundaţia de beton prin intermediul unor inele metalice de ancoraj care se montează în fundaţie în etapă premergătoare turnării betonului.

Întrucât este prevăzut un un sistem dublu de ventilaţie, generatorul poate produce atât aer rece, cât şi aer cald.

Baloanele presostatice sunt realizate din membrană PVC iar în interiorul acestora se menţine o presiune şi căldură constantă.

Perioada de viaţă - aproximativ 15 ani