Terenuri tenis

Terenul de tenis este alcătuit dintr-o suprafaţă plană, dreptunghiulară având o suprafaţă din zgura, tartan sau gazon artificial.
Terenul are o lungime de 23.77 m, şi o lăţime de 8.23 m pentru jocul de simplu şi 10.97 m pentru jocul de dublu. Fileul are o înălţime de 0.914 m.
Linia mediană de serviciu şi semnul de mijloc trebuie să aibă o lăţime de 5 cm. Toate celelalte linii ale terenului de tenis trebuie să aibă o lăţime între 2.5 cm şi 5 cm, cu excepţia liniilor de fund care pot avea până la 10 cm lăţime. Pentru terenurile pe care se desfăşoară frecvent competiţii se recomandă o suprafaţă generală de apoximativ 37×18 metri. Pentru terenuri fără pretenţii competiţionale, suprafaţa generală poate fi de minim 34×17 m.

Terenuri tenis din zgură

Terenurile de tenis cu zgură sunt realizate din piatră naturală spartă. De obicei ele sunt construite în cinci straturi, cu particule mai mari la bază, scăzând până la un strat fin la suprafaţă. Există mai multe tipuri de zgură, realizate dintr-o serie de materiale. Unele comune sunt:

  • Zgura roşie: Fabricată din praf de cărămidă roşie. Acestea sunt cele mai populare suprafeţe de joc la nivel mondial şi în special în Europa.
  • Zgura verde: Pietriş de bazalt
  • Zgura gri: lut gri natural
  • En Tout Cas: suprafaţă din pietriş de cărămidă cu un aspect mai granular. En Tout Cas înseamnă în franceză “, în orice caz,” sau “pentru orice vreme”.

Terenuri tenis din gazonul sintetic

Terenurile de tenis cu gazon sintetic (sau gazon artificial) sunt o alternativă pentru cele cu gazon natural, din cauza costurilor de întreţinere mai mici.
Aceste terenuri au de obicei o bază de beton sau asfalt, acoperite cu un covor de gazon sintetic cu umplutură de nisip cuarţos. Nisipul ţine covorul sintetic în loc, asigura o suprafaţă de joc fermă şi ajută la drenaj apei.

Terenuri tenis din tartan

Terenurile de tenis cu tartan (poliuretan) oferă un grad ridicat de confort şi rezistenţă.
Tartanul se toarnă pe suprafaţa de joc în 2 straturi: unul de culoarea neagră cu grosime de 8-9 mm, iar al doilea, de altă culoare, în funcţie de preferinţe şi destinaţia terenului, având o grosime de 7-8 mm.
Terenurile de tenis din tartan sunt caracterizate prin proprietăţi elastice şi bună razistenţa în timp.
Tartanul are la bază un material alcătuit din granule fine de cauciuc şi fibre reciclate din cauciuc lipite cu un adeziv poliuretanic special.

Atlas Sport a realizat mai multe terenuri de tenis în România şi în Europa, multe dintre acestea fiind integrate în complexe sportive sau fiind terenuri multifuncţionale cu gazon sintetic.