Constructie teren baschet

2Baschetul este un sport de echipa care se desfasoara intre doua echipe a cate 5 jucatori, intr-un teren de baschet dreptunghiular, in care fiecare echipa incearca sa inscrie prin aruncarea mingiei in cosul advers. Acest sport este unul dintre cele mai populare sporturi de pe tot globul.1

Dimensiunile unui teren de baschet, variaza in lungime si latime in functie de intrebuintare. De exemplu, terenurile de baschet din licee si scoli au dimensiuni mai mici decat terenurile de baschet profesionale, pe care se sustin meciuri importante si campionate.
Terenul de baschet va avea urmatoarea alcatuire constructiva:
– placa de beton sau asfalt
– suprafata sintetica modulara de inalte performanta
– sisteme de baschet reglabile pe inaltime
– gard perimetral cu plasa metalica
– instalatia de iluminat nocturn

Tinand cont de caracteristicile functionale, suprafata de joc a terenului de baschet, va consta intr-un covor sintetic  uniform, de inalta performanta.
Liniile de marcaj vor fi realizate dintr-un stat de aderenta de primer si un strat final de vopsea bi-componenta; acestea se vor realiza conform regulamentelor oficiale.
Acestea vor fi trasate cu aceeasi culoare (de preferinta alb), vor fi clar vizibile si vor avea o latime de 5 cm.
Dupa finalizarea operatiunii de instalare si marcare a suprafetei sintetice se vor amplasa cele doua sisteme de baschet, fiecare alcatuit din panou, inel si stalp.
Terenul de joc va fi o suprafata plana si dura, fara obstacole. Dimensiunea unui teren de baschet este de 15 m x 28 m cu linia de aruncari libere la 4,6 m de centrul cosului, acestea fiind masurate de la marginea interioara a liniilor care delimiteaza terenul.
Linia de centru va fi trasata paralel cu liniilde de fund, pornind din punctele centrale ale fiecarei linii laterale, si va fi prelungita cu 15 cm in afara fiecarei linii de tusa.
Cercul central va fi trasat in centrul terenului si va avea o raza de 1.80 m.
Panoul de baschet este realizat din metal, plastic, lemn sau sticla, cu grosimea de 3 cm; inelul acestuia va fi plasat la 3m de sol si va avea un diametru de 40 cm.
Pentru amenajarea unui teren de baschet complet Atlas Sport este solutia potrivita!
Suntem o companie specializata in amenajarea de terenuri de baschet; oferim servicii de constructie terenuri de baschet de la A la Z. Ne-am castigat colaboratorii prin calitatea produselor si serviciilor oferite.
Dispunem de produse de inalta calitate la preturi atractive atat pentru cei care aleg petrecerea timpului liber pe un teren de baschet, cat si pentru cei care practica acest sport la un nivel de performanta.
Atlas Sport isi doreste promovarea si dezvoltarea in Romania, a unuia dintre cele mai populare sporturi la nivel mondial. Echipa noastra, formata din personal tanar si plin de entuziasm isi propune ca obiectiv dotarea si refacerea ternurilor de baschet din baze sportive din scoli, licee si diverse alte obiective de profil sportiv.

Un comentariu

 1. Goia Ionica

  in data de 23/09/2016 la 11:00 am - Răspunde

  Buna ziua,

  Ar fi minunat daca ne-ati putea ajuta sa reabilitam un teren de baschet cu pardoseala poliuretanica tip tartan la Liceul Shakespeare Timisoara. Reprezint Asociatia de parinti a liceului si ne intereseaza costurile de achizitie si montaj pe care puteti sa le oferiti. Ce diferenta ar fi daca avem nevoie in doua curti?
  Bineinteles ca orice sponsorizare este de dorit, putem face un contract prin Asociata de parinti prin care sa va oferim traduceri in sau din engleza.
  Multumesc.

  Numai bine!
  Tel.: 0722384614

Lasă un răspuns.

Tribuna terenuri de sport terenurile de tenis tribune sportive terenuri de fotbal teren tenis gazon terenuri de baschet rezidenţiale teren volei tipuri piste terenuri lut terenuri minifotbal terenuri tenis teren tenis gazon artificial terenuri sintetice unde alergam in bucuresti terenuri sportive minifotbal usamv cluj napoca vestiare sportive zgura terenuri tenis parchet umplutura teren sport terenuri badminton terenuri tenis curte terenuri sportive sintetice tip pardoseli sportive teren tenis curte video UEFA tribune teren tenis zgura terenuri sport terenuri sportive terenuri tenis gazon sintetic terenuri multisport scoli teren tenis gazon sintetic teren usamv teren tenis suprafata hard terenuri sportive beton terenuri sport gazon sintetic terenuri de tenis din zgura terenuri de tenis volei terenuri multisport udare gazon terenuri de tenis gazon artificial