Cum se menţine terenul de tenis din gazon artificial

Pentru cluburile şi şcolile dornice să ofere o suprafaţă profesionistă pentru defasurarea activităţii sportive pe tot parcursul anului, un teren de tenis cu gazon artificial este opţiunea perfectă. Dar, la fel ca şi terenurile de fotbal 3G sau cele cu gazon artificialc de-a lungul duratei sale de viaţă.

Deci, ce anume ar trebui includeţi în procesul de întreţinere al terenului de tenis?

Periajul

power-brush-4[1]
Poate că modul cel mai critic de a păstra un teren într-o stare excelentă, este periajul suprafeţei în mod regulat. Perierea gazonului în direcţii diferite va asigura că infill-ul este distribuit uniform, iar fibrele stau în poziţie verticală, îmbunătăţind aspectul terenului şi, de asemenea, ajută la menţinerea capacităţii sale de drenaj.
Cum pe majoritatea terenurilor cu gazon artificial se joacă destul de rapid, drenajul este cheia pentru minimizarea riscului de inundaţii sau creşterea muşchilor şi algelor – ambele reprezentând un real pericol.

Periajul manual poate fi o muncă grea şi consumatoare de timp, aşa că se merită în luaţi în considerare o periere profesionistă a gazonului artificial pentru a face muncă mai uşoară.
Chiar dacă rutina săptămânală ar trebui să fie o cerinţă minimă, acest lucru nu se va aplica terenurilor cu utilizare deosebit de ridicată. Dacă aveţi dubii asupra celei mai bune soluţii pentru suprafaţa dumneavoastră, contactaţi instalatorul.

Verificarea nivelurilor de infill

the-truth-about-rubber-crumb[1]
Dacă terenul sportiv este realizat din gazon artificial, acesta va conţine, de asemenea, un infill (de obicei, nisip), care are rol în stabilitatea dimensională şi ajută la atingerea standardelor de performanţă. Deşi periajul va asigura că infill-ul este distribuit în mod egal, recomandăm şi verificarea nivelului infill-ului o dată pe lună şi completarea atunci când este necesar – acesta este un alt mod important de a ne asigura că terenul arată bine şi că se poate juca pe el în siguranţă. Acest lucru este deosebit de important pentru suprafeţele artificiale din zgură.

Îndepărtarea resturilor

dirt-from-tennis-court
Îndepărtarea frunzelor, crengilor sau resturilor de pe terenul de tenis, va asigura că suprafaţă rămâne curată chiar şi după o creştere organică potenţială.
Realizaţi acest lucru cu ajutorul unei suflante frunze sau greble din plastic deoarece acestea sunt unelte mai moi, care nu vor deteriora gazonul dacă sunt utilizate corect.

Înlăturarea muşchilor
Dacă terenul de tenis este situat într-o zona umbrită, poate apărea creşterea muşchi sau algelor – mai ales în lunile ploioase de primăvara şi toamna. Un specialist va rezolva această problemă, fără a provoca nici o deteriorare a suprafeţei de joc.

Lasă un răspuns.

tip pardoseli sportive terenuri de tenis terenuri tenis terenuri sintetice terenuri de baschet rezidenţiale tipuri piste tribune sportive terenuri de sport usamv cluj napoca Tribuna umplutura teren sport UEFA terenuri sportive sintetice terenuri sportive beton terenuri lut unde alergam in bucuresti volei terenuri sportive terenuri sportive minifotbal video teren tenis zgura terenuri multifunctionale terenuri sport gazon sintetic vestiare sportive zgura terenuri tenis parchet teren usamv terenuri tenis curte terenuri badminton terenuri minifotbal terenuri de fotbal terenuri fotbal terenuri tenis gazon artificial teren tenis suprafata hard terenuri sport terenuri multisport terenuri multisport scoli tribune teren volei terenuri de tenis din zgura terenuri sport tartan udare gazon terenuri tenis gazon sintetic terenuri de tenis gazon artificial terenurile de tenis