Dimensiuni teren fotbal si minifotbal

Care sunt dimensiunile oficiale pentru terenurile de fotbal si mini terenuri?
Federatia Internationala de Fotbal FIFA prezinta dimensiunile oficiale pentru terenuri de fotbal (in dimensiune completa) cu 11 jucatori dar si dimensiunile pentru terenuri de minifotbal, de 5 jucatori, 6, si asa mai departe.

Dimensiuni teren fotbal 11 x 11 jucatori


Pentru un teren de fotbal de dimensiuni standard, pentru 11 jucatori , FIFA defineste dimensiunile minime de 45m x 90m si dimensiuni maxime de 90m x 120m. Pentru meciurile oficiale sau competitii internaționale, FIFA a stabilit masuratori minime ale terenului de fotbal la 64m x 100m si maxim la 75m x 110m.

Dimensiuni teren fotbal 5 x 5 jucatori

Pentru miniterenuri de fotbal de 5 x 5 jucatori, dimensiunile minime sunt 15m x 25m, iar cele maxime de 42m x 25m. Pentru meciurile oficiale sau competitii internationale, FIFA stabileste un minim de 18m x 38m pana la 25m x 42m.
Inchirierea terenurilor de minifotbal de 5 x 5 terenuri au aratat cele mai bune rezultate folosind dimensiunile de 20m x 30m si 20m x 40m. Aceste dimensiuni corespund zonei totale de joc, inclusiv zonei de scurgere. Acest ciclu de scurgere este recomandat sa aiba o latime de 1 m.

Dimensiuni terenuri de minifotbal pentru jocuri 6 x 6, 7 x 7, 8 x 8, 9 x 9 jucatori
In ceea ce privesc alte dimensiuni ale terenului de fotbal, FIFA nu a publicat nici o dimensiune oficiala. Practic, aceste terenuri sunt construite folosind dimensiuni proportionale pentru a permite un joc confortabil pentru jucatori. In general, acestea ar fi masuratorile pe care le recomandam:

 

Tip terenuri minifotbalDimensiuni MinimeDimensiuni
Maxime
6 x 6 20m x 40m25m x 45m
7 x 7 25m x 45m30m x 50m
8 x 8 30m x 50m40mx 60m
9 x 9 40m x 60m50m x 80m

 

Toate terenurile de fotbal indiferent de marime trebuie sa fie dreptunghiulare. In mod normal, se recomanda ca latimea sa fie de 3/4 din lungime, astfel incat jocul sa aiba cel mai bun raport de joc.

Lasă un răspuns.

unde alergam in bucuresti terenuri lut zgura terenuri minifotbal tip pardoseli sportive Tribuna terenuri tenis gazon sintetic teren tenis suprafata hard terenuri de tenis din zgura terenuri tenis gazon artificial terenuri sportive minifotbal terenuri fotbal terenuri sportive beton vestiare sportive terenuri multifunctionale terenuri sportive terenuri sport terenuri tenis terenuri tenis parchet terenuri multisport scoli terenuri de sport tipuri piste usamv cluj napoca terenuri sport gazon sintetic terenuri sintetice UEFA teren tenis zgura tribune sportive teren volei terenurile de tenis terenuri badminton tribune terenuri sport tartan terenuri de tenis teren usamv terenuri multisport terenuri de tenis gazon artificial video terenuri tenis curte umplutura teren sport terenuri sportive sintetice udare gazon volei terenuri de baschet rezidenţiale terenuri de fotbal