Factori de luat in considerare inainte de constructia unui teren de tenis

Indiferent daca alegeti beton post-tensionat sau un alt tip de pardoseala pentru terenul dvs. sportiv, este important sa va asigurati ca spatiul poate gazdui suprafata pe care o aveti in vedere. Iata factorii cheie  pe care trebuie luati in considerare:

Marimea
Dimensiunea generala a unui teren de tenis pentru jocurile duble este de 18 x 36 m  (Federatia Internationala de Tenis). Cu toate acestea, trebuie sa permiteti un spatiu suplimentar in jurul perimetrului terenului pentru a  permite spatiu de lucru contractorului si pentru a permite instalarea drenajului, amenajare  si imprejmuirea. Daca spatiul este limitat, puteti reduce la un teren de dimensiuni putin mai mice. Federatia Internationala de Tenis recomanda o dimensiune minima a terenului de 17 x 34 m.

Orientarea
Timpul zilei in care intentionati sa utilizati terenul de tenis si locatia geografica, vor determina cea mai buna orientare pentru terenul dvs. Daca terenul urmeaza sa fie folosit consistent pe parcursul zilei, se recomanda o orientare nord-sud ca fiind cel mai bun compromis intre extremitatile diminetii devreme si soarelui târziu al dupa-amiezii.

Inclinarea si drenajul
Inclinatia adecvata a subsolului este esentiala pentru a permite scurgerea apei de pe teren. Solul trebuie sa fie nivelat rezonabil, de preferinta pe acelasi plan sau mai mare decât terenul adiacent. Daca terenul dvs. are o masa mare de apa, poate fi necesar sa instalati un sistem de drenaj subteran. Optiunile includ santuri franceze, santuri cu pietris, geocompozite si linii de scurgere perforate inconjurate de piatra.

Optiuni de suprafata pentru terenuri de tenis: Hard sau moale?
Indiferent daca preferati jocul de tenis, baschet sau un alt sport, unul dintre cei mai importanti factori care influenteaza jocul, este tipul de suprafata pe care jucati. Caracteristicile suprafetei terenului nu afecteaza numai cat de repede mingea ricoseaza, dar contribuie si la confortul si usurinta de miscare.

Federatia Internationala de Tenis a testat viteza tipica a mingii pentru diferitele suprafete ale terenului si le clasifica ca fiind lenta, medie sau rapida. In general, o suprafata de beton dura – fara aplicarea unui sistem de acoperire – asigura o viteza rapida de joc. Dar daca aceasta nu este preferinta dvs. sau daca doriti o suprafata mai rezistenta pentru a reduce impactul asupra articulatiilor, pe piata se afla o proliferare a acoperirilor de culori acrilice si a sistemelor de amortizare care va permit sa adaptati suprafata curtii la stilul dvs. de joc.

 

Lasă un răspuns.

terenuri multisport terenuri de fotbal terenuri multisport scoli terenuri sintetice terenuri fotbal tribune teren usamv terenuri minifotbal terenuri tenis gazon sintetic volei terenuri sport gazon sintetic terenuri tenis gazon artificial terenuri tenis curte terenuri sportive sintetice udare gazon unde alergam in bucuresti tipuri piste terenuri sportive terenuri sportive beton teren volei tribune sportive umplutura teren sport terenuri de tenis din zgura terenuri sport teren tenis zgura terenuri sportive minifotbal terenuri sport tartan terenurile de tenis terenuri de baschet rezidenţiale tip pardoseli sportive terenuri de tenis gazon artificial terenuri badminton zgura video usamv cluj napoca terenuri de sport UEFA terenuri tenis parchet terenuri tenis Tribuna terenuri lut terenuri de tenis terenuri multifunctionale vestiare sportive teren tenis suprafata hard