Gestionarea evenimentelor speciale. Cum afecteaza garantia diversele evenimente gazduite pe terenuri de sport?

1Astfel de evenimente pot fi:

– concerte
– focuri de artificii
– parcari
– festivitati
– alte evenimente

Trebuie luate masuri de ingrijire in vederea protejarii fiecarui tip de suprafata de teren. In mod obisnuit, un constructor de teren sportiv, va plasa un invelis de protectie peste gazon si va elabora un plan pentru a proteja gazonul in timpul evenimentelor. Tipul de materiale care trebuie luate in considerare pentru protejarea suprafetelor de teren sportiv sunt:
– placaj ( poate necesita mai multe straturi)
– rugojina semi-fabricata
– panza/tesatura de geotextil
Orice material trebuie utilizat in functie de tipul evenimentului; se va alege astfel materialul potrivit.
Utilizarea materialelor suplimentare pentru gazduirea unor evenimente speciale, ar trebui luate in considerare si incorporate in costul total de producere a evenimentului.
Pentru un gazon sintetic, preocuparile noastre, sunt:
– trabucuri, tigarete, focurile de artificii
– moloz
– greutatea materialelor (daca nu sunt corect proiectate si planificate poate duce la deteriorarea gazonului)
Pentru un teren sportiv din gazon natural, se poate aplica fungicide preventive, in functie de conditiile climatice si durata evenimentului.
Contaminarea suprafetei cu moloz, sau greutatea materialelor, sunt preocupari care ar trebui abordate in timpul planificarii. Gazonul poate fi afectat negativ de greutatea, lungimea si tipul evenimentului, care ar putea avea ca rezultat reparatii majore sau chiar inlocuirea gazonului.
Atunci cand se planifica un eveniment, in program ar trebui sa fie si introdus timpul suplimentar din urma evenimentului pentru repararea gazonului. In aceste conditii garantiile in vigoare ar trebui revizuite inainte de eveniment.
Daca lungimea evenimentului a provocat pagune ireparabile pentru gazon, atunci ar trebui alocate timp si resurse pentru inlocuirea acestuia.
Managerul care se ocupa de aplicarea gazonului va dezvolta un buget, un program precum si indicatii de utilizare optima a tuturor echipamentelor si accesoriilor folosite.
Pentru gazon sintetic echipamentele cuprind:
– echipamente de intretinere: anumite tipuri de maturi, perii, etc
– cos pentru ingrijire/curatare a a echipamentului
– echipament de pulverizare: de aplocare a agentilor de curatare
– maturatoare.ventilatoare, pentru elimarea gunoiului si a altor materiale de pe suprafata de joc
Pentru gazon natural:
– cositoare, rotativa sau rola
– sistem de irigatii (optional in anumite climate si necesar in altele)
– aerator
– distribuitor de ingrasaminte
– echipament de aplicare buruienilor si de combatere a daunatorilor
– vehicule utilitare, tractoare

Lasă un răspuns.

terenuri minifotbal udare gazon terenuri tenis gazon artificial terenuri tenis parchet terenuri multisport terenuri de sport tip pardoseli sportive umplutura teren sport tribune sportive terenuri tenis tribune terenuri de fotbal terenuri sportive volei copii terenuri sportive minifotbal terenuri de tenis video terenuri badminton terenurile de tenis terenuri fotbal terenuri de tenis gazon artificial terenuri sintetice terenuri sportive sintetice terenuri sport gazon sintetic Tribuna terenuri tenis curte terenuri de tenis din zgura terenuri sportive beton terenuri de baschet rezidenţiale terenuri sport tartan vestiare sportive terenuri multifunctionale zgura tipuri piste terenuri tenis gazon sintetic terenuri lut unde alergam in bucuresti usamv cluj napoca terenuri multisport scoli teren usamv UEFA volei teren volei terenuri sport terenuri de baschet