Infrastructura şi construcţia terenului de tenis din zgură

Atunci când realizăm construcţia unui teren de tenis din zgură, este esenţial să ţinem cont de câteva aspecte importante, pentru ca rezultatul final să fie unul calitativ şi profesionist. Astfel:

În primul rând, orientarea terenului se face de obicei cu axa longitudinală pe direcţia N-S, cu o abatere maximă admisă de 150. De ce? Pentru că în acest fel, jucătorii nu vor avea probleme legate de soarele prea puternic ce îi poate deranja în timpul meciului.
Pentru orientarea corectă a terenului se determina cele 4 unghiuri ale terenului, se marchează cu ţăruşi, urmând depanarea pământului vegetal la o adâncime de până la 0,5 m.

Pentru lucrările de drenaj, se amplasează la capetele terenului câte o drenă colectoare, confecţionată din tuburi de beton, la care se fixează încă 4 drene, în unghi de 90 de grade şi o distanţă de 5,5 m, respectiv 4 m. Acest sistem de dranaj se racordează la reţeaua de canalizare.

Fundaţia este alcătuită dintr-un material dur, precum piatră de rău, şi va avea o grosime de 0,15-0,20 m după stropire şi tăvălugire.

Straturile intermediare sunt compuse din pietriş, cu o grosime de până la 0,06 cm şi zgură neagră sau roşie necernută, cu granulaţia cuprisă între 25 şi 80 mm.

13592414_1726624984269942_8930635959984997537_n

Suprafaţa de bază este constituită dintr-un amestec special din 75% zgură roşie, 5% nisip cu diametrul mai mic de 3 mm şi 20% argilă.

Liniile de marcaj se trasează cu praf de cretă sau sunt confecţionate dintr-un material plastic şi încastrate în sol.

Teren de tenis cu zgura

Iluminarea terenului de tenis trebuie să prezinte următoarele caracteristici:

• să asigure o percepţie excelenţă a mingilor şi a fileului;
• să asigure vizibilitatea optimă a tuturor traiectoriilor mingii;
• să asigure contrastul liniilor de marcaj cu suprafaţa de joc;
• să asigure protecţia surselor de lumină;
• nivelul de iluminare să fie între 300 şi 700 lux.

Împrejmuirea se realizează dintr-un gard de sârmă de 4 m înălţime în spatele liniilor de fund şi între 1,20 şi 2,00 m pe laturile lungi.
Gardul se prevede cu prelate sintetice sau pereţii vopsiţi în culoarea verde, pentru a asigura eficient percepţia mingiilor rapide.
Toate aceste caracteristici, contribuie la crearea unei ambianţe confortabile şi asigură în acelaşi timp calitatea jocului.

Teren de tenis cu zgura

Atlas Sport a realizat de-alungul timpului numeroase proiecte de construcţie terenuri de tenis din zgură. Respectând structura de mai sus, terenurile de tenis din zgură se preteazăatât spaţiilor interioare cât şi celor în aer liber, pentru amatori dar şi pentru profesionişti.

Lasă un răspuns.

tribune terenuri multisport scoli terenuri de tenis teren tenis curte terenuri minifotbal teren tenis gazon artificial teren tenis gazon sintetic terenuri sintetice terenuri sportive tribune sportive tip pardoseli sportive video terenuri tenis parchet terenuri tenis gazon sintetic teren tenis zgura teren tenis gazon terenuri multisport terenuri badminton umplutura teren sport terenuri de sport terenuri de tenis din zgura teren tenis suprafata hard terenuri sport gazon sintetic Tribuna volei tipuri piste teren volei terenuri tenis terenuri tenis curte terenurile de tenis UEFA terenuri sportive beton terenuri lut udare gazon terenuri sport terenuri de baschet rezidenţiale terenuri de tenis gazon artificial terenuri sportive sintetice terenuri sportive minifotbal unde alergam in bucuresti teren usamv vestiare sportive terenuri de fotbal zgura usamv cluj napoca