Întrebări frecvente despre gazonul artificial

Gazon sintetic
Fibrele sintetice ale gazonului artificial se aplatizează după un timp?
Fibrele sintetice sunt susţinute de gazon, parţial, prin sprijinul umpluturii. Pentru a evita aplatizarea fibrelor sintetice, este integrată o tehnologie care îmbunătăţeşte capacitatea de refacere (adică capacitatea fibrei de ridica după ce a fost călcată în picioare). Această tehnologie “memorează” forma originală a fibrei făcând ca fibra să revină la forma iniţială. Întreţinerea şi periajul regulat, sunt de asemenea importante pentru păstrarea fibrelor drepte.

Poate gazonul artificial să se decoloreze la soare? Este rezistent la UV?
Tot ceea ce se găseşte în aer liber experimentează influenţa luminii solare şi, mai precis, radiaţiile UV.
Gazonul artificială folosit de Altas Sport este realizat cu cei mai buni agenţi de colorare, de calitate şi stabilizatori UV. Ca urmare, radiaţiile UV nu au nici un efect asupra culorii gazonului. Nu contează cât de mult soare, ploaie, grindină sau zăpadă trebuie să îndure gazonul dumnevoastră, acesta va rămâne atractiv mulţi ani la rând.
Toate produsele folosite de Atlas Sport în realizarea construcţiilor sportive îndeplinesc cele mai înalte standarde în acest domeniu.

Cât timp va rezista un teren cu gazon artificial?
Speranţa de viaţă a unui teren cu gazon artificial depinde în mod natural de întreţinere şi cât de des / intens este jucat. Puteţi conta însă pe o medie de 10 ani. După această perioadă de timp, gazonul va avea nevoie de reînnoire, cu opţiunea de a înlocui doar stratul superior. Acest lucru este mai puţin costisitor şi puteţi obţine un teren cu gazon artificial, care este la fel de bun ca unul nou.

Ar putea deteriora cârtitele gazonul artificial?
În principiu, covoarele de gazon artificial sunt realizate în acelaşi mod ca un covor. Fibrele sintetice sunt acoperite şi apoi întărite cu un strat de latex. Acest suport este atât de puternic, încât nici cârtitele nu pot ajunge la el. În unele cazuri, se aplică o folie impermeabilă între substraturi şi covoarele de gazon artificial.

Din ce este gazonul artificial făcut?
Gazonul artificial poate fi realizată în principal din 3 componente:

polietilenă (PE): moale, prietenoasă cu pielea, şi durabilă
polipropilenă (PP): mai acerbă, durabilă
nylon: mai greu şi extrem de durabil

Care este diferenţa între diferitele tipuri de fibre?

Monofilamente
Fibră realizată în mod individual;
Durabilă şi rezistenţă;
Işi păstrează forma, nu se despică;
PPoate fi în diferite forme şi dimensiuni.

Fibrilate
Bandă largă care se taie în conformitate cu un model fix;
Făcută pentru a putea fi divizată, ceea ce îi conferă aspectul de gazon natural.

Fibre încreţite
Fibre drepte care sunt texturate prin intermediul unui proces special;
Pentru o structura de gazon compactă;
Poate fi utilizat ca atare sau în combinaţie cu fibre monofilament.

Lasă un răspuns.

udare gazon terenuri multisport usamv cluj napoca tribune sportive volei umplutura teren sport teren tenis gazon terenuri de baschet rezidenţiale zgura unde alergam in bucuresti terenuri sportive video terenuri badminton teren tenis curte teren tenis gazon sintetic terenuri multisport scoli terenuri sportive beton terenuri de fotbal terenuri de tenis terenuri sport gazon sintetic teren tenis gazon artificial teren tenis suprafata hard terenuri tenis parchet vestiare sportive terenuri de tenis din zgura Tribuna terenuri sportive sintetice terenuri tenis terenuri sportive minifotbal terenuri minifotbal teren volei teren usamv tipuri piste teren tenis zgura UEFA terenuri tenis curte terenuri tenis gazon sintetic terenuri de tenis gazon artificial terenuri sport terenuri de sport terenuri lut terenurile de tenis tribune terenuri sintetice tip pardoseli sportive