Tenisz pályák

A tenisz pálya síma négyszögletes felületből áll, amelynek felülete agyagból, tartánból vagy műfűből van.
A pálya 23.77 m hosszú, 8.23 m széles egyszemélyes játékra és 10,97 m a dupla játékra. A háló 0,914 m magas.
A középvonali szolgáltatás és a középjelzés 5 cm szélességú kell legyen. A többi vonal a tenisz pályán 2,5 cm és 5 cm szélességú kell legyen, kivéve az alapvonalat amely 10 cm szélességú is lehet. Azokon a pályákon amelyeken gyakran mérkőzés folyik, javasoljuk, hogy az általános felület az 37x18 méter legyen. Azoknak a pályáknak ahol nincs verseny a felülete minimum 34x17 m kell legyen.

Agyag felületű tenisz pálya

Az agyag tenisz pályák zúzott kőből vannak készítve. Áltlában ezek öt rétegből vannak előállítva, nagy darabokból alól és kifinomult felület az utolsó rétegnél. Több féle agyag létezik, különféle anyagokból. Néhány közismert:

  • Piros agyag: Piros tégla pórból előállítva. Ezek a legnébszerűbbek világszerte, főleg Európában.
  • Zöld agyag: Bazalt kő
  • Szürke agyag: természetes szürke agyag
  • En Tout Cas: szemcsésebb téglakő felület. En Tout Cas jelentése franciául „minden esetben” vagy „minden időszakban”.

Szintetikus fűves tenisz pálya

A szintetikus füves tenisz pályák egy alternativája a gyepes pályáknak az alacsony költségek és kisebb karbantartás érdekében. Ezeknek az alapjuk általában beton vagy aszfalt, beborítva szintetikus fű szönyeggel amely kvarchomokkal van kibélelve.

A homok tartja egy helyben a szintetikus fűvet, biztosítja a szilárd játékfelületet és segít a vízelvezetésben.

Tartán tenisz pályák

A tartán (poliuretán) tenisz pályák magas fokú kényelmet és ellenállást biztosítanak.
A tartánt 2 rétegben töltik a felületre: egy fekete szinűt 8-9 mm vastagságban, és a második réteg, egy másik szinben preferencia és tervezett felhasználás fügvényében. Ennek vastagsága 7-8 mm.
A tartán tenisz pályát rugalmas tulajdonságai és kitünő ellenállása jellemzi.
A tartán alapját finom gumi granulátumok és újrahasznosított gumi szálak képezik, amelyek egy speciális poliuretán ragasztóval vannak összeillesztve.

Az Atlas Sport nagyon sok tenisz pályát készített Romániában és Európában, nagyon sok ezek közül beépült sportkomlexumokba vagy multifunkcionális pályákba szintetikus gyeppel ellátva.