Scurt ghid in procesul de autorizare a constructiei unui teren de sport

Doriti sa aflati care sunt pasii ce trebuie urmati pentru constructia unui teren sportiv, de orice natura?
Iata care sunt responsabilitatile dvs. pentru fiecare etapa in parte:

1. Solicitarea Certificatului de Urbanism (CU)
Ce este un certificat de urbanism? Un act informational, prin care primaria exprima conditiile ce trebuie indeplinite pentru obtinerea autorizatiei de construire: acte necesare, avize, acorduri, etc.
Acesta poate fi solicitat de la primaria localitatii sau sectorului in care se afla terenul aflat deja in proprietatea dvs. si pe care doriti sa construiti.
Pentru a intra in posesia Certificatului de Urbanism, trebuie sa depuneti la biroul de urbanism din cadrul Primariei un dosar cuprinzand urmatoarele acte:

  • cerere tip;
  • planuri topografice/ cadastrale vizate de Oficiul de Cadastru. Planurile pot fi obtinute din documentatia cadastrala a terenului (daca dispuneti de ea) sau de la Oficiul de Cadastru teritorial; (2 exemplare)
  • chitanta care atesta plata taxei de eliberare a CU; (copie)

2. Detinerea unui studiu geotehnic pentru amplasamentul in care va avea loc constructia terenului sportiv
Un astfel de studiu, analizeaza calitatea si caracteristicile terenului de fundare, oferind proiectantului informatiile necesare pentru calcularea si dimensionarea corecta a fundatiilor.

3. Realizarea proiectului de catre firma proiectanta aleasa
In primul rand va fi necesar sa definitivati tema de proiectare. Tinand cont de cerintele dvs. in ceea ce priveste functionalitatea, aspectul, compartimentarea, facilitatile, firma proiectanta va va propune solutii pentru realizarea constructiei.
Dupa ce se finaliza acest proces – solutia definitiva – se va realiza proiectul de autorizare pentru fiecare domeniu (arhitectura, instalatii, structura de rezistenta, etc). Acestea vor fi sub forma unui planse desenata si documentatii scrise, semnate de catre firma proiectanta.
Odata emisa autorizatia de constructie, documentatia tehnica se va dezvolta in proiectul tehnic. Acesta va contine toate informatiile necesare constructiei in sine.

4. Obtinerea avizelor si acordurilor solicitate in urma primirii Certificatului de Urbanism
Acestea pot include obtinerea avizului de Mediu si a avizelor si acordurilor furnizorilor de utilitati urbane din zona in care se afla terenul (electricitate, alimentare cu apa si canalizare, gaze, salubritate etc.)
Tipul si numarul avizelor si acordurilor vor depinde de natura constructiei dar si de conditiile de amplasament.

5. Solicitarea Autorizatiei de construire
Se va face prin depunerea la primaria locala a dosarului complet ce va contine cf. Legii 50/1991, urmatoarele:

1. cerere tip pentru emiterea autorizatiei de construire
2. copie dupa certificatul de urbanism
3. copie legalizata a dovezii titlului de proprietate asupra terenului
4. proiectul (documentatia tehnica) in original, pentru autorizarea executarii lucrarilor de constructii -2 exemplare
5. avize si acorduri mentionate in punctul 4
6. dovada privind achitarea taxelor legale.

6. Inceperea excutiei constructiei
Respectand proiectul tehnic, se poate incepe executia constructiei terenului cu firma contractanta. Ce trebuie sa faceti in aceasta etapa?
– sa instiintati primaria si Inspectoratul de Stat in Constructii cu cel putin 5 zile inainte de inceperea lucrarilor
– sa angajati un diriginte de santier autorizat, care sa va reprezinte interesele in raport cu firma constructoare si sa urmareasca buna desfasurare a lucrarilor si respectarea proiectului;
Acesta va intocmi Cartea tehnica a constructiei, ce va cuprinde toate documentele constructiei, emise in fiecare etapa a realizarii.
Terminarea lucrarilor se va realiza prin receptia in prezenta dvs., a dirigintelui de santier, a reprezentantului firmei executante, a proiectantului, si a reprezentantului Primariei.

 

Lasă un răspuns.

vestiare sportive terenuri tenis gazon sintetic tipuri piste terenuri multifunctionale terenuri minifotbal terenuri fotbal terenuri sportive sintetice terenuri de baschet terenuri sportive beton terenuri de fotbal tribune zgura terenuri multisport terenuri tenis parchet terenuri tenis curte unde alergam in bucuresti usamv cluj napoca terenuri badminton teren volei terenuri de tenis din zgura terenuri tenis terenuri tenis gazon artificial Tribuna tribune sportive terenurile de tenis terenuri multisport scoli terenuri de baschet rezidenţiale terenuri sportive terenuri sport tartan terenuri lut teren usamv tip pardoseli sportive terenuri sport gazon sintetic volei udare gazon UEFA terenuri de tenis umplutura teren sport terenuri sintetice volei copii terenuri de tenis gazon artificial terenuri sport terenuri sportive minifotbal terenuri de sport video