8 beneficii pentru copiii care joacă fotbal
Nu este un secret că fotbalul şi-a primit partea echitabilă de publicitate negativă. A existat un impuls greu pentru a informa jucătorii actuali şi potenţiali despre pericolele acestui sport, în special despre traumatismele craniene. Dar, în pofida riscurilor evidente de vătămare, credem că fotbalul rămâne unul dintre cele mai pline de recompense sporturi pe care un copil îl poate juca. Iată care sunt doar câteva lucruri pe care copiii le vor câstiga de pe urmă acestui sport.
Beneficii de sănătate
Jocul de fotbal, la fel ca alte sporturi, oferă diverse beneficii de sănătate pentru un copil. Este un joc exigent din punct de vedere fizic, care oferă jucătorilor o oportunitate de a-şi îmbunătăţi viteza, agilitatea, rezistenţă, coordonarea mâinilor-ochi şi rezistenţa cardiovasculară generală.
Camaraderie
Prietenia construită între o echipă de jucători de fotbal este diferită de orice alt sport datorită volumului mare de colegi de echipă. Cu zeci de jucători care lucrează spre un obiectiv comun, legătură pe care copiii o dezvoltă unuii cu ceilalţi, este nepreţuită. Această camaraderie este un beneficiu pe tot parcursul vieţii pentru copii, deoarece aceştia vor aprecia rapid importantă dezvoltării relaţiilor strânse cu ceilalţi.
Disciplină
Fotbalul este un joc de statura şi această marjă de eroare necesită o atenţie deosebită pentru detalii de la toţi cei ce sunt pe teren. Un pas greşit, un pas trecut sau o eroare mentală pot afecta negativ orice joc dat. Copiii care joacă fotbal vor învăţa importantă disciplinării în tot ce fac.
Etica muncii
Pregătirea este necesară pentru a avea succes în fotbal. Etica profesională pe care jucătorii puternici de fotbal o dezvoltă este un atu vital pe care îl pot purta cu ei pentru tot restul vieţii lor.
Munca în echipă
Fotbalul este cu adevărat un joc de echipă. Cu 11 jucători pe fiecare parte a mingii, toată lumea este luată în calcul pentru a-şi juca rolul individual. Există o mare cantitate de responsabilitate necesară pentru ca fiecare jucător să aibe un rol specific în fiecare joc. Această muncă în echipa ajută copiii să se obişnuiască să lucreze cu alţii, o abilitate necesară în aproape toate profesiile.
Rezistenţă mentală
În plus faţă de rezistenţa fizică, este nevoie de o minte grozavă pentru a juca fotbal. Indiferent dacă se luptă printr-un prejudiciu minor sau de a depăşi adversitatea după atac sau o greşeală, copiii dezvoltă adesea rezistenţa mentală pe care nu o pot descoperi niciodată altfel.
Un comentariu
Pingback:
8 beneficii pentru copiii care joaca fotbal – Club AMI