A futball edzők többsége Európa szerte a szintetikus gyepet kedvelik

Több mint három negyede a futball edzők szerint Európában azt vélik, hogy a játékosok jobban tudják képességeiket fejlezteni szintetikus gyepen. Ez egyike azoknak a következtetéseknek amelyet a European Synthetc Turf Organisation készített.
65%- a a megkérdezetteknek szintetikus gyepen gyakorol. Söt mi több, csak 1%-a azt válaszolta, hogynem gyakorol természetes gyepen – egy bátorítás, hogy ez a felület bármilyen sport ágban használható. Legtöbben Norvégiában használják (84%) majd Skócia és Írország (81%) és Moldova (75%). Legtöbb edző a szintetikus gyepet kedveli, mivel ezen hatékonyabban tudnak gyakorolni.
„Profeszionális futball edzők felmérése Európából a szintetikus gyep használatának érdekében” néven több, mint 2000 edző válaszolt. Legtöbb válasz fizetett profeszionális edzőktől volt akik teljes normával ezt csinálják, úgy férfi, mint női játékosokal dolgozva valamint gyerekekkel és felnőttekkel.
1
Más fontos aszpektus
A megkérdezettt edzők a következőket állítják a szintetikus gyepen történő játékról:
„Kevesebb elhagyott, elhalassztott játékok a kedvezőtlen idő miatt”
„Stabil körülmnyek, bármilyen időben”
„Mindig használható, csükkent sebesülés, amely fiatal játékosok esetében nagyon fontos tényező”
„Nagyobb játék tempo”

A véleméyek egyenlő módon eloszlanak, arról hogy a versenyképes mérkőzéseket gyepen játszodják-e.

Edzők szavai
„Egy jelentős fejlődést vettem észre a játékosokon amelyeke rendszeresen szintetikus gyepen játszódták a versenyképes mérkőzéseket” írta Valdas Dambrauska, egyike a 10000 hozzászólásokból a megkérdezett edzők közül.
Teddy Moen a Norvég futball formáló Társulat CEO-ja, azt állította, hogy a fiatal játékosokat jobban stimulálja a játékra, ha szintetikus gyepen játszanak.

Nagy változások 2013-ban
2013-ban elkészített ESTO felmérés alapján 110 tagja a Hollandiai profeszionális futball edzők Társulatából 62%-a az edzőknek azt hiszi, hogy „a játékosok jobban tudják fejleszteni tehnikai adottságukat szintetikus gyepen”
A legtöbb edző, azt vallja, hogy konnyebben gyakorlatba tudják helyezni edzői metodusukat egy szintetiku gyepen és jobban edzenek egy modern szintetiku gyepen, mint egy rossz minőségű természetes gyepen.

Következtetés
Az ESTO(European Synthetic Turf Organisation) hivatalnokai arra a következtetésre jutottak, hogy „a szinetikus gyep támogatásával a következő generáció játékosainak, edzőinek, szülőinek, hivatalnokainak és politikusaoinak hozzáállását fogja befolyásolni.”

Lasă un răspuns.


Deprecated: Function JoinchatUtil::to_json is deprecated since version 5.0.0! Use Joinchat_Util::to_json instead. in /home/atlassport/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

Deprecated: Function JoinchatUtil::to_json is deprecated since version 5.0.0! Use Joinchat_Util::to_json instead. in /home/atlassport/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
Echipa Atlas Sport


Salutare 👋

👉 Contactează un agent și spune-ne cu ce te putem ajuta