Care este diferența dintre terenurile de tenis cu gazon, suprafață hard și zgură?
În tenis, terenurile au suprafețe diferite. Deși există mai multe opțiuni decât credeți, există trei suprafețe principale care sunt folosite astăzi pe cele mai multe terenuri: gazonul, suprafață dură (asfalt, beton) și zgură. Există vreo diferență între aceste suprafețe? Dacă ați citit despre istoria campionatului de tenis, ați descoperit că unii jucători au excelat pe o singură suprafață, dar nu au reușit pe altă. Este doar o confirmare părtinitoare sau există vreo diferență între acestea? Să ne uităm la fiecare suprafață și să aflăm împreună.
Gazonul
Terenurile de tenis din gazon sunt realizate de obicei din gazon artificial. În Campionatul de la Wimbledon, turneu care se desfășoară în luna iulie și este jucat de unele dintre cele mai mari nume în tenis, se folosesc suprafețe de gazon.
Terenurile de tenis cu gazon
Există vreo diferență între ele? Ei bine, o suprafață cu gazon tinde să fie mult mai rapidă decât celelalte. Gazonul este alunecos și moale, dând mingii un salt scăzut și, uneori, imprevizibil.
Imprevizibilitatea tinde să fie din cauza inegalității suprafeței. Cu toate acestea, mingea se mișcă într-un ritm mai rapid, iar dacă ești un jucător care are un serviciu bun și joacă la net, poți excela în suprafețele de tenis cu gazon.
Suprafață hard
Suprafețele dure constau în asfalt, beton sau orice altă suprafață solidă. Suprafețele dure sunt o opțiune foarte bună atunci când vine vorba de întreținere și sunt cele mai comune deoarece sunt ieftine și ușor de întreținut.
Pe terenul dur, o minge va fi mai lentă decât pe gazon, dar se va deplasa mai repede în comparație cu un teren de zgura. Din moment ce suprafața este hard, mingea va sări foarte mult și într-o situație previzibilă.
ITF sau Federația Internațională de Tenis, a declarat terenurile de tenis cu suprafață hard cea mai bună opțiune pentru orice tip de jucător și pentru orice stil de joc.
Unii jucători și experți susțin că terenurile dure de tenis sunt părtinitoare față de jucători și servire, deoarece suprafața este rapidă și dă mingii un echilibru bun.
Zgura
În cele din urmă, să ne uităm și la terenurile de tenis din zgura. Acestea tind să fie roșii la culoare și sunt folosite de Campionatele French Open.
Terenurile de tenis din zgură
Când ne gândim la zgură, avem tendința să ne gândim la faptul că încetinesc mișcarea și chiar așa este. Suprafața de zgura înseamnă o viteză înceată a mingii, o alunecare lentă și o săritură înaltă.
Concluzii
Așa că dată viitoare când cineva spune că a pierdut un joc din cauza faptului că suprafața terenului este diferită, scuza lor poate fi valabilă. Terenurile de tenis vin cu o varietate de argumente pro și contra și dacă vrei să fii bun la joc trebuie să înveți să joci pe toate cât mai mult posibil.