Care sunt dimensiunile pentru o poartă fotbal?

Măsurătorile oficiale pentru diferitele variante de fotbal şi grupuri de vârstă
O poartă de fotbal standard măsoară 2,44 m înălţime şi 7,32 m lăţime. Această măsurătoare este menţionată în prima din cele 17 legi ale jocului FIFA. Fotbaliştii tineri încep să joace cu această dimensiune a porţii de fotbal de la vârsta de 13 ani.

Copiii sub 13 (A) folosesc diferite măsurători, astfel încât dimensiunea ţintă este proporţională cu nivelul lor de joc. Alte forme de fotbal (B) au, de asemenea, dimensiunile specifice pentru un scop.

A. Dimensiuni poartă fotbal pentru copii şi tineri

Nu există nici o dimensiune standard universal pentru fiecare grupă de vârstă de fotbal, deoarece există variaţii în funcţie de ţară. Mai jos sunt intervalele de dimensiuni ale obiectivelor pentru vârste diferite.

Fotbaliştii sub vârsta de 7 ani cu o dimensiune a porţilor între 1.3 m x 2.7 m şi 1.98 m x 3.6 m
Jucătorii cu vârstă de sub 8 ani – de la 1.3 m x 1.98 m, la 1.98 m x 3.6 m
Fotbaliştii de copii sub vârstă de 9 ani joacă cu măsurători de ţintă de la 1.3 m x 2.7 m şi 1.98 x 5.4 m
Jucătorii de fotbal sub vârstă de zece ani îşi au dimensiunile ţintă de la 1.98 m x 3.6 m până la 2.1 m x 6.4 m
Dimensiunea ţintă a fotbalului pentru copiii de până la 11 ani începe de la 1.98 x 5.6 m până la 2.4 x 7.3 m
Înălţimea şi lăţimea porţii de fotbal folosite de copii sub 12 ani sunt de 2.1 x 6.4m, până la 2.4 x 7.3 m

B. Dimeniuni poartă fotbal în alte tipuri de fotbal

Dimensiunile unei porţi de fotbal variază de asemenea în funcţie de tipul de fotbal jucat.

Fotbal 5×5: O regulă comună în fotbalul cu 5×5 jucători, este că mingea nu ar trebui să treacă peste capul jucătorilor, astfel încât înălţimea porţii este scăzută. Dimensiunea tipică a porţii pentru această variantă de fotbal este de 1.2 x 1.8 m.
Fotbal pe plajă: În fotbalul pe plajă, portarii au dificultăţi în apărarea unui spaţiu larg într-un timp scurt din cauza nisipului. Prin urmare, poarta de fotbal este puţin mai restrânsă. Dimensiunea oficială a porţii pentru jocurile de fotbal pe plajă este 2.1 x 5.4 cm

Lasă un răspuns.

terenuri sportive beton video vestiare sportive terenuri de tenis din zgura terenuri de sport volei pe plaja umplutura teren de sport terenuri de tenis utilaje intretinere gazon sintetic terenuri multifunctionale Tribuna umplutura teren sportiv terenuri lut terenuri sport gazon sintetic terenuri tenis curte terenuri sport terenuri minifotbal terenuri sportive minifotbal terenuri sintetice tribune volei copii unde alergam in bucuresti UEFA volei terenuri fotbal usamv cluj napoca terenuri tenis gazon artificial umplutura teren sport terenuri de tenis gazon artificial terenuri tenis terenuri multisport tribune sportive terenuri sport tartan terenuri sportive sintetice volei interior terenuri tenis gazon sintetic udare gazon terenuri tenis parchet tipuri piste zgura terenuri sportive terenuri de tenis renumite terenuri multisport scoli terenurile de tenis tip pardoseli sportive