Ce trebuie sa stiti despre terenurile de tenis cu gazon sintetic – partea I

Cand vine vorba de terenuri de tenis din gazon, gazonul sintetic are o actiune greu de urmat.
Unele persoane care urmaresc jocurile de la Wimbledon, de exemplu, iubesc jocul rapid pe care il ofera gazonul natural, faptul ca suprafata ramane mai rece decat multe altele, si faptul ca nu exista nici o stralucire, chiar si in cea mai stralucita zi. Este, cred ei, modul in care jocul de tenis a fost menit sa fie jucat.
Privind dincolo de toate lucrurile pe care iubitorii de tenis le apreciaza, terenurile de tenis cu gazon au aceleasi limitari ca si alte terenuri atletice naturale, inclusiv nevoia de ingrijire zilnica si intretinere regulata, precum si cerinta ca sa li se permita sa se “odihneasca” intre perioadele de utilizare intensa.

Nota: Spre deosebire de multe terenuri sportive, zonele terenurilor de tenis pot fi utilizate prin rotatie, permitand in acelasi timp zonele uzate sa se odihneasca. La fel ca si terenurile naturale, o ploaie torentiala poate opri temporar utilizarea terenurilor, din moment ce incercarea de a le readuce in uz duce la o suprafata noroioasa care poate fi periculoasa pentru atlet si care dauneaza gazonului.

Se pare ca gazonul artificial ar fi un favorit ca suprafata. Dar nu auzim atat de multe despre utilizarea gazonului artificial in constructiile de tenis, asa cum auzim in sporturile, cum ar fi fotbalul, hochei, lacros si multe altele. De ce?
Unul dintre avantajele primordiale ale gazonului sintetic umplute cu nisip este natura mai moale, mai iertatoare a suprafetei, dar cu o intretinere mai redusa decat se astepta la majoritatea terenurilor moi.
In unele sisteme, gazonul este fabricat cu un suport amortizat sau este instalat pe un covor pentru a oferi un confort sporit jucatorului. (Utilizarea uneor astfel de amortizoare va afecta pretul final, la fel ca si calitatea sistemului si umplerea acestuia).

Nu este nici o indoiala: o suprafata  cu gazon  artificial (atunci cand este construita bine) va avea un drenaj frumos si o culoare profunda si verde, fara uzura la nivelul initial si in alte locuri.

INTRETINEREA: DENOMINATORUL COMUN 
Nu exista nicio indoiala: o suprafata artificiala de gazon (atunci cand este construita bine) se va scurge frumos si va avea o culoare profunda, verde, fara uzura la nivelul initial si in alte locuri. Dar, ca si omologul sau natural, nu va ramane in forma fara munca din partea proprietarului.
Pregatirea presezoniera va include observarea apei statute (un semn de scurgere nefunctionala) care poate duce la zone inguste si constatarea faptului ca liniile de joc sunt inca luminoase si vizibile. Intretinerea obisnuita include periajul pentru a va asigura ca umplutura este distribuita consistent pe suprafata terenului si pentru a mentine fibrele gazonului in picioare.
Irigarea periodica va ajuta la compactarea umplerii uniform. Terenurile cluburilor sportive trebuie sa fie periate in fiecare saptamana pentru a mentine o calitate optima a jocului.

Indepartati in mod regulat resturile, inclusiv frunzele si altele, utilizand un aspirator de frunze si o lopata, un colector de frunze sau o suflanta. Dupa o ploaie torentiala, verificati suprafata pentru bulele care se pot dezvolta, indicand faptul ca apa a reusit sa ajunga sub covor. Un constructor va poate oferi sfaturi despre cel mai bun mod de actiune in acest caz.

 

Lasă un răspuns.

umplutura teren sportiv terenuri tenis curte volei copii umplutura teren de sport tipuri piste usamv cluj napoca terenuri tenis terenuri de tenis terenuri multifunctionale terenuri de tenis gazon artificial terenuri sportive beton terenuri sport tartan unde alergam in bucuresti video terenuri de tenis renumite vestiare sportive terenuri tenis gazon sintetic terenuri minifotbal terenuri sintetice zgura terenuri fotbal terenuri sportive terenuri de tenis din zgura UEFA volei interior terenuri de sport terenuri multisport scoli terenuri sportive sintetice terenuri lut terenuri tenis gazon artificial volei terenuri sport terenuri sport gazon sintetic umplutura teren sport tribune sportive terenuri multisport utilaje intretinere gazon sintetic terenuri sportive minifotbal terenuri tenis parchet Tribuna tip pardoseli sportive volei pe plaja tribune udare gazon terenurile de tenis