Cum să mențineți suprafața piesei de atletism

Compania Atlas Sport oferă și instalează piste de atletism superioare din întreaga țară. Multe școli, universități și organizații private, au apelat la serviciile noastre pentru construirea unei piste de atletism pe proprietățile lor. Fie că sunt realizate în scop competitiv, fie “distractiv”, pistele de alergare sunt o modalitate excelente pe care oamenii o pot utiliza pentru sport și exerciții.

Importanța menținerii pistei de atletism
Menținerea unei piste de alergare în timp, va ajuta pistă nu numai să arate frumos, ci și să funcționeze conform destinației. Pentru început, oricând ajung deșeuri sau resturi pe pistă, îndepărtați-le.  Încercați să scăpați de orice nu ar trebui să fie pe pistă în mod normal, inclusiv pietre mici sau lucuri pe care oamenii pe care le-au pus în calea altora, cum ar fi sticle de apă sau rucsacuri. Cu cât suprafața pistei este mai curată, cu atât este mai bună pentru viabilitatea pe termen lung.

Rutina de curățare a pistei
În al doilea rând, este o idee inteligentă să spălați pista cu ajutorul unui furtun și a apei – și să faceți din acest lucru o rutină. Stabiliți, de exemplu, că fiecare a 3-a zi de joi a lunii este “zi de spălare”. Asta va fi important pentru a scăpa de murdărie, alge, mușchi și/sau nisip.

Utilizați pista pentru destinația potrivită
Un lucru pe care cei care dețîn piste, îl întreabă de multe ori este: “Pot să aduc vehicule pe piste?” Răspunsul este simplu: “Nu faceți asta!” Țineți minte că o pistă de atletism este proiectată pentru alergători, nu pentru vehicule.
Prin urmare, o suprafață pentru alergat, cum este pista de atletism, nu este proiectată să reziste la presiunea de frecare a anvelopelor; acestea ar deteriora suprafața pistei.
Cu timpul, vehiculele cu roți ar face ca suprafața să se deterioreze. Dacă și când trebuie să introduceți utilaje pe suprafața pistei,  trebuie să se așeze covoarele de protecție la punctele de trecere , apoi să fie îndepărtate, pentru a evita blocarea umezelii între covor și suprafață.

Întreținerea pe timpul iernii
Cum rămâne cu iarna? În zilele de iarnă, de cele mai multe ori, zăpada acoperă suprafața pistei. Pentru a curăța suprafața, este bine să acoperiți pista. Acest lucru va ajuta la expunerea unor zone ale traseului (datorită traficului), permițând astfel soarelui să se topească/să îndepărteze zăpada.
Deși mulți ar opta pentru îndepărtarea zăpezii cu lopata sau cu ajutorul mijloacelor mecanice – aceasta nu ar trebui făcut, deoarece ar duce la reabilitarea sau repararea pistei. Lăsați oamenii să meargă/alerge pe pista acoperită cu zăpadă și lăsați natura să-și urmeze cursul.

Utilizați toate benzile
În cele din urmă, pentru a vă menține pista de alergare, încercați să folosiți toate benzile, mai degrabă decât una sau două. În acest fel, nu se va utiliza excesiv o singură parte a pistei.

Lasă un răspuns.

terenuri de tenis renumite UEFA terenuri tenis curte terenuri sportive sintetice terenuri de tenis gazon artificial terenuri tenis gazon sintetic terenuri sportive minifotbal terenuri sportive beton volei interior terenuri multisport terenuri de tenis din zgura unde alergam in bucuresti terenuri sintetice terenuri lut terenuri multifunctionale tribune sportive terenuri fotbal Tribuna vestiare sportive terenuri tenis gazon artificial terenuri tenis tribune zgura udare gazon terenuri sport gazon sintetic terenuri minifotbal umplutura teren sportiv terenuri tenis parchet terenuri de sport terenurile de tenis volei usamv cluj napoca terenuri multisport scoli terenuri sportive volei copii utilaje intretinere gazon sintetic terenuri sport tartan video volei pe plaja tipuri piste umplutura teren de sport umplutura teren sport terenuri de tenis tip pardoseli sportive terenuri sport