Navigând și călătorind în lumea sportului, am selectat o serie de curiozități care, sperăm noi, să vă binedispună. Poate chiar să vă motiveze să faceți mișcare în perioada zilelor de vară care urmează.
- Jeffrey Hamilton este cel mai rapid schior, atingând viteza de 240 km/h.
- Mingea („fluturașul) de badminton gonește în mod frecvent cu viteza de 200 km/h.
- Golful este un sport elegant. La fel de elegant și când este practicat pe… Lună (?!). Da, în 6 februarie 1971, de către Alan Shepard, care a lovit prima minge pe suprafața Lunii.
- Că tot vorbim despre golf, numele sportului, în forma pe care o avem noi astăzi, se datorează unei greșeli de pronunție. Probabil că scoțienii au fost zgârciți și atunci când au împrumutat de la olandezi termenul de „kolf” sau „kolve” în Evul Mediu. Nu știm cum, însă în limba scoțiană a devenit „gouf” sau „golve”, iar la noi a ajuns varianta de „golf”. Cine știe ce ne rezervă viitorul? Nu am prea dori să luăm în considerare sintagma „Gentlemen Only, Ladies Forbidden”.
- Să nu mai spuneți că Renault-urile nu sunt mașini rapide! Ferenc Szisz (reprezentând România) a câștigat prima ediție de Formula 1. Franța, 1906… Renault!
- Îi admirăm pe Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, dar, totuși, brazilianul Pele a înscris cele mai multe goluri din istoria fotbalului: 1281 goluri / 1363 meciuri oficiale (7 septembrie 1956 – 1 octombrie 1977).
- Cei mai tineri câștigători ai Wimbledonului sunt Martina Hingis (15 ani) și Boris Becker (17 ani).
- Iarăși revenim la scoțieni și la generozitatea lor caracteristică și vă spunem că, deși Curling-ul datează încă din 1540, încă nu au fost alocați arbitri pentru acest sport. O fi zgârcită Federația?
- Microbiști sau nu, ne pare rău, dar pescuitul este sportul cu cel mai mare număr de participanți din întreaga lume.