De ce costul unui teren cu gazon sintetic este o investiție ecologică
Competițiile liceale, colegiale și profesionale organizate au devenit o tradiție consacrată în a strânge fanii și jucătorii la un loc pentru a sărbători diverse competiții. Această dragoste pentru joc creează o nevoie din ce în ce mai mare de terenuri și facilități de prim rang, unde se desfășoară meciuri, competiții și turnee. Terenurile de cea mai bună performanță pentru sporturi precum fotbal, tenis, baschet sunt esențiale – nu numai pentru practicarea jucătorilor, ci pentru găzduirea cu succes a evenimentelor competitive.
În afară de numeroasele avantaje ale economiilor în materie de costuri, siguranței jucătorilor și durabilității terenului, surprinzător pentru mulți proprietari și manageri de baze sportive, este faptul că gazonul sintetic prezintă numeroase avantaje ecologice. Atunci când apare întrebarea „Cât costă un teren sintetic?”, aceste beneficii pot permite unei organizații să-și reducă amprenta de carbon și să aibe control financiar permanent.
Gazonul sintetic s-a dovedit că reduce consumul de apă în timp ce scade nevoia de îngrășăminte, pesticide și forță de muncă de întreținere. Această alegere vă permite, de asemenea, să ajutați la reducerea deșeurilor, oferind în același timp o suprafață de joc consecventă pentru sportivi.
Reducerea consumului de apă
Alegând gazon sintetic pentru o aplicație sportivă, contribuiți la efortul de a menține resursele limitate și prețioase de apă. Această caracteristică nu numai că aduce beneficii mediului înconjurător, ci economisește și bani prin reducerea facturii lunare de apă. În loc să finanțezi întreținerea menținerii unui teren verde, noul teren sintetic vă permite să alocați fondurile în altă parte, cum ar fi echipamente noi pentru echipă sau costuri operaționale.
Reduceți poluarea aerului
Menținerea gazonului natural necesită utilizarea echipamentelor pe bază de gaz, precum mașini de tuns iarbă. Emisiile de carbon provenite de la aceste instrumente au un impact semnificativ asupra calității imediate a aerului, în special într-un mediu urban în care deja sunt utilizate concentrații mari de automobile. De fapt, o mașină de tuns iarba folosită doar o oră poate produce la fel de multă poluare ca 8 mașini conduse pentru aceeași perioadă de timp. Un teren sintetic nu necesită cosire, tăiere sau aerare, permițându-vă să renunțați la cheltuirea banilor pe echipament de gazon, forță de muncă de întreținere și benzină. În schimb, economiile pot fi aduse la costul de instalare a gazonului sintetic, care poate fi finanțat pe mai multe luni sau chiar ani.
Scade contaminarea apelor subterane
Gazonul sintetic nu necesită pesticide, îngrășăminte, erbicide. De asemenea, un teren sintetic elimină consumul a sute de litri de benzină și ulei pe an. Lipsa acestor substanțe chimice în sol înseamnă că apă de ploaie care se acumulează în zona imediată va conține mai puțini poluanți, necesitând astfel un tratament mai mic înainte de a fi folosit pentru uz uman. Banii cheltuiți pentru această întreținere extinsă, împreună cu o serie de alți factori pot justifica cu ușurință investiția într-un nou teren cu gazon sintetic. Întrucât terenurile cu gazon nu au substanțe chimice dăunătoare, scurgerea de apă de ploaie necontaminată înseamnă mai puține daune animalelor, păsărilor, peștilor de apă dulce și faunei sălbatice marine.