Dimensiunile unui teren de fotbal

Identificarea diferitelor parti ale unui teren de fotbal, dimensiunile lor si tipul de marcaje

Dimensiunile unui teren de fotbal sunt specificate in Legea 1 din Legile oficiale ale jocului FIFA. In conformitate cu regulile FIFA, lungimea standard a unui teren de fotbal ar trebui sa fie intre 90-120 de metri, in timp ce latimea sa trebuie sa fie cuprinsa intre 45-90 de metri.
Terenurile de fotbal utilizate in meciurile internationale au masuri similare cu terenurile de liga. Dimensiunile minime sunt 100 cu 64 de metri, in timp ce dimensiunile maxime sunt de 110 cu 75 de metri.
Pentru a va ajuta sa intelegeti mai bine marcajele de pe un teren de fotbal, le vor prezenta in continuare pe fiecare dintre acestea, precum si utilizarile lor.


6
Linia de margine
Linia de margine este linia de la marginea terenului de fotbal. Lungimea liniei de margine este si lungimea terenului de fotbal. In cazul in care mingea iese in afara acestei parti din teren, jocul va fi reluat cu o aruncare de la margine.

Linia de poarta
Linia de poarta sau linia de la final este linia de la sfarsitul jocului, care defineste latimea. In cazul in care mingea iese afara din linia de final si un jucator in atac este ultimul care o atinge, jocul va fi reluat cu o lovitura de poarta. Daca un jucator din aparare este ultimul care a atins mingea inainte de a trece linia de poarta, jocul cu fi reluat cu o lovitura de la colt.

Linia de la jumatatea terenului
Linia care traverseaza terenul de fotbal din mijloc se numeste linia mediana. Acest marcaj nu are nici o utilizare tehnica, ci serveste numai pentru a imparti terenul de joc in doua jumatati egale.

Centrul central
Cercul central este demarcarea, mare si rotunda din mijlocul suprafetei de joc. Raza centrului terenului masoara 9,15 metri. Doar doi jucatori pot fi in interiorul acestui cerc, cel care face pune mingea in joc si coechipierul.

Centrul terenului
Este linia din mijlocul cercului central, unde mingea este plasata in timpul punerii mingiei in joc.
Suprafata de pedeapsa
Suprafata de pedeapsa, aceasta este situata la fiecare capat al terenului de joc. Acesta masoara 16,5 metri pe 40.32  Un fault impotriva unui jucator in atac comis in interiorul careului este pasibila de o lovitura de pedeapsa.

Punctul de pedeapsa
Punctul de pedeapsa este cercul unde mingea este plasata in timpul lovituri de pedeapsa. Distanta sa este de 11 metri fata de poarta.

Arc de pedeapsa
Arcul de pedeapsa este semicercul din partea de sus a suprafetei de pedeapsa. In timpul unei lovitura de pedeapsa, nici un jucator nu are voie sa fie in interiorul acestuia.

3

Suprafata de poarta
Marcajul din interiorul suprafetei de pedeapsa este cunoscut sub numele de suprafata de poarta.

Arcul de cerc
Semi-cercurile de la fiecare colt al terenului de joc sunt numite arcuri de cerc si au raza de 1m. Mingea este plasata oriunde in aceasta zona in timpul loviturii de la colt.

Zona tehnica
De zona tehnica beneficiaza fiecare echipa. Unei singure persoane ii este permis sa dea instructiuni de acolo.

2 Commentarii

 1. Radu

  in data de 15/07/2018 la 3:29 pm - Răspunde

  Calculat in hectare cât ar area in teren de fotbal official?

  • ATLAS SPORT

   in data de 19/07/2018 la 8:01 am - Răspunde

   Buna ziua,
   Vă mulţumim pentru interesul acordat societăţii noastre. Pentru o oferta de preț sau informatii privind realizarea unui teren de fotbal oficial va rugam sa ne scrieți pe contact@atlassport.ro sau sa ne contactati la numarul de telefon 0755.327.431

Lasă un răspuns.