Distractie tot anul si chiar un joc mai bun decat pe gazonul natural?

In trecut, sportivii se temeau sa joace pe terenul sintetic de fotbal. In multe cazuri, iarba artificiala nu era altceva decat mocheta din plastic facuta sa arate ca iarba naturala. Jucatorii au suferit arsuri grave de gazon pe brate si pe alte zone expuse ale corpului lor. Purtarea incaltamintei gresite a dus adesea la leziuni grave la genunchi si glezne. In ultimii 30 de ani, imbunatatirile privind gazonul sintetic de fotbal sintetic faciliteaza jocul si in multe cazuri, acesta poate fi mai bun decat cel real. Atlas Sport realizeaza terenuri cu gazon artificial calitativ pentru a oferi jucatorilor o experienta inedita de care se pot bucura pe o perioada cat mai indelungata. Iata cateva din avantajele gazonului sintetic.

Longevitate
Un nou teren de fotbal cu gazon artificial nu va trebui inlocuit dupa un anumit numar de ani. Un teren de fotbal cu gazon natural, pe de alta parte, trebuie intretinut in mod regulat daca va fi folosit mai mult de 2 ani sub uzura practicilor, jocurilor si vremii nefavorabile. Investitia este considerabil mai ridicata pentru a intretine un teren de fotbal cu gazon natural decat un teren modern de gazon artificial de fotbal.

Terenurile de gazon artificial pot fi utilizate pe tot parcursul anului
Terenurile de fotbal cu gazon natural ar trebui sa fie moi si netede pentru ca jucatorii sa sa fie in siguranta atunci cand sunt faultati, spre exemplu – dar incercati doar sa spuneti asta oricarui jucator care a fost lovit puternic in timp ce juca la temperaturi de 25 de grade sau mai scazute. Gazonul natural nu va creste in conditiile meteorologice de iarna. Intr-adevar, au existat multe cazuri de echipe sportive care isi vopseau terenurile in verde pentru a le face sa arate bine pentru televiziune. Jocul pe gazonul vopsit poate duce la accidentari grave in conditii de iarna. Gazonul artificial, cu infill de cauciuc pentru amortizare, este mult mai bun in cazul posibilelor lovituri ale unui jucator.

Resurse minime de intretinere
Pentru a mentine gazonul natural pe un teren de fotbal pe tot parcursul anului, aveti nevoie de multa apa si ingrasaminte – taxand atat bugetul, cat si mediul. Mii de litrii de apa folositi in fiecare zi pentru a mentine un teren de fotbal cu iarba naturala. Ingrasamintele pot fi, de asemenea, foarte scumpe si pot avea consecinte asupra mediului in afara terenului.

Rata de accidentare mai mica cu gazon de fotbal de ultima generatie
Imbunatatirile recente in fabricarea gazonului artificial au dus la o rata a leziunilor care este semnificativ mai mica decat in ​​prima generatie de gazon sintetic. Un studiu de 5 ani care a comparat iarba sintetica cu iarba naturala privind leziunile in jocul de fotbal, publicat in 2004 in „American Journal of Sports Medicine”, a concluzionat ca au existat 15,2 accidentari la 10 jocuri jucate pe gazon artificial la 13,8 accidentari la 10 jocuri jucate pe teren de fotbal cu gazon real. In plus, cercetatorii au vazut o incidenta mai mare asupra ranilor pe gazon natural.

Gazonul artificial este mai usor de intretinut, nu necesita apa sau ingrasamant si poate fi folosit intr-o varietate mare de activitati. Cu un gazon artificial, jucatorii se pot antrena pe teren pe orice vreme. De asemenea, gazonul artificial nu ingheata iarna si nici nu se subtiaza vara. 

Lasă un răspuns.

Open chat
Echipa Atlas Sport
Salutare 👋

👉 Intră în contact cu unul din agenții noștri. Click pe icoana de WhatsApp, selectează un agent disponibil, deschide aplicația și spune-ne cu ce te putem ajuta!