Gyeptenisz: előnyök és tehnikai részletek a pályáról

„A tenisz egy nagyon bonyolult áték…Hogyha egy játékban bonyolódnak a helyzetek, az nyer aki tud improvizálni.  Ilie Năstase.

Nem meglepő, hogy a tudosok és az orvosik azt vélik, hogy a tenisz az egyiks legegészségesebb sportág, amelyet mindenki tud játszani.

Más sportág is egészséges és egyesek szellemi és érzelmi fejlődést idéznek elő, viszont egyis sem ér fel a tenisszel amely egy fzikai/szellemi/érzelmi csomagot biztosít a sportág gyakorlójának.

Mindezek az előnyök ideálisak gyerekek számára is. Melyik szülő nem akarná, hogy gyereke fejlődjön föleg fejlődésének első éveiben?

Soha sem késő elkezdeni ezt a sport ágat. Az emberi test minden korban tanítható és javítható. Az a kulcsa az egésznek, hogy minél hamarább kezdjed el, hogy minél többet tudjad élvezni a vele járó előnyöket.

A tenisz valóban egy életre szóló sportág!

 

Továbbá megmutatok önöknek néhány tehnikai részleteket, amelyeket szükséges tudni mielött egy ajánlatot kérne.

dimensiuni-teren

A tenisz pálya egy síma téglalap alakú felület, amelynek felülete agyagból, aszfaltból vagy szintetikus gyepből tevődik össze.

A pálya 23,77 m hosszúságú és 8.23 m szélességű egyszerű játék esetében és 10,97 m dupla játék esetében. A háló magassága 0,914 m.
A középvonal és közép jelzés 5 cm vastagságú kell legyen. A pálya többi vonala 2,5 cm és 5 cm között kell legyen, kivéve a hátsó vonalak amelyek elérhetik a 10 cm-t is. Azokon a pályákon ahol renszeres mérkőzések zajlanak le, általános felülete 37×18 m kell legyen. Azokon a pályákon ahol nincsenek mérkőzések az általános felület minimum 34x17m kell legyen.

 

tenis gazon

Atlas Sport több tenisz pályát épített Romániában és Európában, legtöbb ezek közul sport complexumokba vannak integrálva vagy multifunkcionális szintetikus pályák.

A látható pálya Gödemesterházán, Maros megyében volt építve az Atlas Spott által. Ez egy multifunkcionális pálya, melynek közepén található a tenisz pálya. Egy olyan sport bázis melyre Ciobota Dinu polgármester úr nagyon büszke és amelyen a mai napig játszanak a lakosók és a környékbeliek.

 

Atlas Sportnak jelenleg is vannak leszerződtetett tenisz pálya projekjei. Jelentkezünk képekkel ezek efejezése után!

Lasă un răspuns.

Echipa Atlas Sport


Salutare 👋

👉 Contactează un agent și spune-ne cu ce te putem ajuta