Infrastructura şi construcţia terenului de tenis din zgură

Atunci când realizăm construcţia unui teren de tenis din zgură, este esenţial să ţinem cont de câteva aspecte importante, pentru ca rezultatul final să fie unul calitativ şi profesionist. Astfel:

În primul rând, orientarea terenului se face de obicei cu axa longitudinală pe direcţia N-S, cu o abatere maximă admisă de 150. De ce? Pentru că în acest fel, jucătorii nu vor avea probleme legate de soarele prea puternic ce îi poate deranja în timpul meciului.
Pentru orientarea corectă a terenului se determina cele 4 unghiuri ale terenului, se marchează cu ţăruşi, urmând depanarea pământului vegetal la o adâncime de până la 0,5 m.

Pentru lucrările de drenaj, se amplasează la capetele terenului câte o drenă colectoare, confecţionată din tuburi de beton, la care se fixează încă 4 drene, în unghi de 90 de grade şi o distanţă de 5,5 m, respectiv 4 m. Acest sistem de dranaj se racordează la reţeaua de canalizare.

Fundaţia este alcătuită dintr-un material dur, precum piatră de rău, şi va avea o grosime de 0,15-0,20 m după stropire şi tăvălugire.

Straturile intermediare sunt compuse din pietriş, cu o grosime de până la 0,06 cm şi zgură neagră sau roşie necernută, cu granulaţia cuprisă între 25 şi 80 mm.

13592414_1726624984269942_8930635959984997537_n

Suprafaţa de bază este constituită dintr-un amestec special din 75% zgură roşie, 5% nisip cu diametrul mai mic de 3 mm şi 20% argilă.

Liniile de marcaj se trasează cu praf de cretă sau sunt confecţionate dintr-un material plastic şi încastrate în sol.

Teren de tenis cu zgura

Iluminarea terenului de tenis trebuie să prezinte următoarele caracteristici:

• să asigure o percepţie excelenţă a mingilor şi a fileului;
• să asigure vizibilitatea optimă a tuturor traiectoriilor mingii;
• să asigure contrastul liniilor de marcaj cu suprafaţa de joc;
• să asigure protecţia surselor de lumină;
• nivelul de iluminare să fie între 300 şi 700 lux.

Împrejmuirea se realizează dintr-un gard de sârmă de 4 m înălţime în spatele liniilor de fund şi între 1,20 şi 2,00 m pe laturile lungi.
Gardul se prevede cu prelate sintetice sau pereţii vopsiţi în culoarea verde, pentru a asigura eficient percepţia mingiilor rapide.
Toate aceste caracteristici, contribuie la crearea unei ambianţe confortabile şi asigură în acelaşi timp calitatea jocului.

Teren de tenis cu zgura

Atlas Sport a realizat de-alungul timpului numeroase proiecte de construcţie terenuri de tenis din zgură. Respectând structura de mai sus, terenurile de tenis din zgură se preteazăatât spaţiilor interioare cât şi celor în aer liber, pentru amatori dar şi pentru profesionişti.

6 Commentarii

 1. Bogdan M

  in data de 24/11/2017 la 9:43 pm - Răspunde

  As dori sa stiu daca s-ar face un proiect de tenis pe zgura in Oradea,judetul Bihor care sa fie omologat de Federatia Romana de Tenis.

  • ATLAS SPORT

   in data de 27/11/2017 la 10:41 am - Răspunde

   Buna ziua. Va rugam sa ne contactati la numarul de telefon : 0755085354 sau ne scrieti un mail la adresa : office@atlassport.ro pentru a discuta cu un specialist din echipa noastra despre proiectul dumneavoastra.Va multumim

 2. Voicu

  in data de 20/01/2018 la 2:48 pm - Răspunde

  Cat costa constructia unui asemeanea teren?
  Multumesc.

  • ATLAS SPORT

   in data de 22/01/2018 la 6:45 am - Răspunde

   Buna ziua. Va rugam sa ne contactati la numarul de telefon : 0755085354 sau ne scrieti un mail la adresa : office@atlassport.ro

 3. chirac

  in data de 13/02/2018 la 8:25 am - Răspunde

  Buna ziua , as vrea sa amenajez un teren de tenis de camp cu toate cele necesare pentru functionare autorizata Teren disponibil pentru acesta am 2600mp format din trei loturi cu dimensiunile: 1) 60/35,15/22 si 12/16 As vrea sa stiu ce costuri implica acest priect si daca se poate executa cu fonduri europene nerambursabile!

  • ATLAS SPORT

   in data de 13/02/2018 la 9:49 am - Răspunde

   Buna ziua. Pentru a va putea face o oferta cat mai exacta, va rugam transmiteti-ne pe email contact@atlassport.ro , numarul dvs de telefon pe care va putem contacta pentru a stabili impreuna detaliile necesare ofertei de pret. O zi frumoasa!

Lasă un răspuns.

volei UEFA terenuri fotbal terenuri tenis gazon artificial terenuri tenis terenuri de tenis din zgura terenuri sportive minifotbal unde alergam in bucuresti Tribuna terenuri multifunctionale terenuri tenis gazon sintetic terenuri sport gazon sintetic tribune terenuri multisport scoli umplutura teren sportiv terenuri sintetice tipuri piste terenuri multisport terenuri sportive beton zgura video terenuri de tenis renumite volei interior usamv cluj napoca terenuri tenis parchet terenuri sport tartan terenuri tenis curte volei copii tip pardoseli sportive utilaje intretinere gazon sintetic umplutura teren sport udare gazon terenuri sport terenuri minifotbal umplutura teren de sport terenuri sportive terenuri sportive sintetice volei pe plaja terenuri de tenis terenuri de sport terenurile de tenis tribune sportive vestiare sportive terenuri de tenis gazon artificial terenuri lut