Jogging és a futó pálya

A szaladás segít az egészséges életmódhoz és a szívbetegségek megelőzéséhez, valamint a jogging segít a pozitív gondolkodáshoz. A mozgás rajongói gyakran szaladnak a fölösleges kilók megszabadulásához, elérjék a kitűzött testi paramétereket vagy a stressz levezetéséhez szolgál egy munkamap után vagy pozitív hozzáállást sugall egy bekövetkező kihívásnak. Ezek azok az általános magyarázatok amelyeket a ProSport talált egy olyan helyen ahol sok Bukaresti lakós megfordul szaladni.

Azokanak akik a mozgást választották két lehetőségük van a szaladásraÉ parkok és tartán pályák. A parkokban betonon/aszfalton/útburkolaton történik a szaladás, ami hosszó távon keringési zavarokhoz vezethet. Ezért ajánljuk, hogy tartán felületen történjen meg a szaladás, mivel ez egy gyengébb felület – állítja Alin Popescu a nemzeti rugby orvosa. Tehát, a szaladás kedvelőknek ajánljuk, a tartán felületeken történő szaladást.

A futó pályák felületének alap anyaga a tartán: poliuretán gyanta és gumi granulátum keverék, magas nyulékonysággal és hő ellenállással, UV sugárzás ellen, csapadék valamitnt surlódás stb.

alergare pista tartan

A poliuretán padlók előnyei:

 1. A legnagyobb előny a hosszú élettartam és az alacsony karbantartási költésgek
 2. Abban az esetben ha a padlót fel kell újítani, egy úgynevezett „retoppng” procedurával, a felület felső rétegét kell csak kicserélni. Ez a lépés alacsony kölcséget igényel (30-40%), mintha az egész padlót újra kellene rakni. Így egy friss futó felületet kapunk, amelynek időtartama nagyon hosszú lesz.
 3. Az anyag összetételének köszönhetően és az új tehnológiák használatával nincs szükség speciális karbantartásra. Áltatában a természetes csapadék elég ezek tisztítására.
 4. A tartán vízáteresztő, Uv sugarak ellen is rezisztens és időjárás független, így tarts felületet bztosít egész évben.
 5. Sokkal gyengébb felület, mint a beton, aszfalt vagy a föld.
 6. A tartán egy ekológikus termék magas minőségű anyagjának és ekészítésének tehnologiájának köszönhetően és megfelel az összes standardoknak és tehnikai elvárásoknak.
 7. A tartán nem deformálodik, nem változtatja meg a színét, sőt megtartja tulajdonságait bármilyen feltételekben.

 

 

Pontosan ezekért a okoért a futó pályák használhatósága évtízedek óta fent van maradva és ezeket a szerkezeteket barmikor, bármlyen évszakbak fel lehet használni.

A tartán pályák alternativája: parkok. A probléma Romániában az, hogy a tartán pályákat meg lehet számolni az ujjainkon és ezekhez való eljuttás körülménye soksk számára. Pontosan ezért sokan a parkokat választják. A legideálisabb egy semleges talaj választása az erdőben, viszont betonon is lehet a szaladást ellenőrizni. Szükség lesz megfelelő felszerelésre, egy vastag talpu adidasra, hogy csökkenteni tudjuk a durva felülettel valő kontaktust.

A jogging előnyei:

 1. A szaladás egy hatékony módja az edzettségi szint növelésére, kaloriék égetésére és súly csökkentésre.
 2. Csökkenti a vérnyomást
 3. Csökkenti a stressz szintjét. A szaladés hatékony módja annak, hogy a napi gondolatok nehézségeitől megszabaduljunk.
 4. Segít a vérkeringésben.
 5. Megelőzi a csontritkulást. A kisérletek azt mutatják, hogy azoknak az embereknek akik szaladnak kisebb esélyük van a cukorbetegségre, infarktusra, szív és érrendszeri betegségekre.

 

ATLAS SPORT-nak 2 atlétikai projektje van ezen a tavaszon – két tartán pálya kivitelezése: „Steaua Dunarii” Giurgiuban és Szebes község Arini sport bázis keretén belül levő 1 számú hivatalos futball pálya körüli futó pálya.

 

Lasă un răspuns.

Echipa Atlas Sport


Salutare 👋

👉 Contactează un agent și spune-ne cu ce te putem ajuta