Mi történik az agyunkkal amikor fizikai gyakorlatokat végzünk és hogyan leszünk a sporttóé boldogabbak?

A sport nagyon régen úgy volt véve, mint egy gyógyszer a depresszió, elme zavar, Alzheimer, Parkinson kor és más egyébb betegségek ellen.Lennéb bemutatunk néhány tudományt amely megmutatja, hogy valójában mi is történik a testünkkel és az agyunkkal sportolás közben.
Mi indítja el a BOLDOGSÁGOT az agyunkban amikor sportolunk?

A legtöbben tudják, hogy mi folyik le az agyukban, amikor fizikai munkát gyakorolunk. Fejlődik az izmunk és a kitartó képességünk. Érezzük, hogy a minden napi tevékenységünk (például a lépcsőzés) könnyebb és könnyebb. De amikor az agy és a hangulat kötúdését keressük, ez nem olyan egyszerű. Figyeld meg csak mi is történik valójában:
Amikor elkezdi gyakorolni a sportot, ezt az agy úgy veszi, mint egy stressz pontot.
Amikor a feszültség növekedik, az agy azt hisszi, hogy bajban vagyunk és egy BDNF proteint bocsájt ki hogy megvédje magát (Brain-derivate neurotrofic Factor). Ez a BDNF egy védő elementet tartalmaz amely a memoria neuronokat építi. Ezért érezzük azt hogy sport után minden rendben van és boldogok vagyunk.

Tehát a BDNF és az endorfinok azok a okok amiért mi jól érezzük magunkat. A félelmetes fele az, hogy ezeket az érzéseket a morfium a heroin meg a nikotin is kiváltja. MI a különbség?Az, hogy az előbbi jó számunkra.
This post originally appeared on Buffer, and is reprinted.

Lasă un răspuns.


Deprecated: Function JoinchatUtil::to_json is deprecated since version 5.0.0! Use Joinchat_Util::to_json instead. in /home/atlassport/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

Deprecated: Function JoinchatUtil::to_json is deprecated since version 5.0.0! Use Joinchat_Util::to_json instead. in /home/atlassport/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
Echipa Atlas Sport


Salutare 👋

👉 Contactează un agent și spune-ne cu ce te putem ajuta