Miért gyakoroljuk a TÉLI SPORTOKAT?

A tél az a periodus amikor pihensz ás egy jól megérdemelt vakációt töltesz családoddal és a barátokkal. Ez nem azt jelenti, hogy nem kell mozogj, főleg az ünnepek alatt, amikor sok finomság összegyűl. Probálj ki új sportokat, amelyek formában tartanak.

Egyik legfontosabb előnye a téli sportoknak a vér és érrendszeri problémák megelőzése, mivel már a hó jelenléte kisebb erőfeszítést igényel.

Létezik egy tanulmány is amelyet a Kanadai Szív és Infarkt megelőzése Alkotmány adott ki, hogy bármilyen sportágat választasz télen, elősegít az infarkt elkerülésében.

Korcsolyázás

Egy fél óra folytonos korcsolyázás 300 kalória fogyasztással jár – ez egy ok amiért ezt a sport ágat válaszd. És nem lehet siránkozni, hogy nincs hol: az utobbi években minden város mall-jában van egy szintetikus korcsolyapálya vagy legalább egy természetes szabadtéri pálya. Az utóbbi kutatások azt fedezték fel, hogy a korcsolyázás segít a koncentrálásban, pihentető hatása van, fejleszti az egyensulyódat és hajlékonyabbá tesz, valamint megszabadít a nap stresszeitől. Valamint segít a súly csökkentésben, mivel egy óra korcsoláyás megszabadít 250 – 810 kaloriától. Mint más sport aktivitás a korcsolyázás is növeli az ellenálló képességed, hogyha rendszeresen gyakoroljuk, hosszú távon.

schi

Hogyha a heyre jutsz akkor ragadd meg az alkalmat és fogd mega sí léceket. Annak ellenére, hogy izomlázzat okoz a sizés, elősegíti a végtagok, vál és hát hajlékonyságát. A sízés nagyon sok izom csoportot megmozgat.

Elősegíti az anyagcserédet és 500 -600 kaloirát segít égetni egy óra alatt.
Ahhoz, hogy megelőzd a baleseteket, fgyelj a következőkre:
– ne fárazd ki magad a sok órás siezéssel,
– vedd igénybe egy sí edző segítségét, hogyha kezdő vagy (megelőzni az izomhúzódást, valamint a fenyőkkel való ütközéseket)
– igyál vizet vagy teát, hogy hidratáljad magad
– megfelelő felszerelés.

A sípályáról való lecsúszás öröme sokkal nagyobb, hogyha makulátlan havon történik, mert így a mozgás öröme egybe esik a lecsuszás és a látás örömével.

snowboard

Snowboard

Nem rég lett felfedezve ez a sport ág a románok által, ez a sport ág az egyik legmenőbb téli sport ág, annak ellenére, hogy sokan nem gyakorolják. Azok a mozdulatok és trükkök amelyeket a pályákon látunk sok edzést igényelnek és felszerelést. De ehhez speciális pályák szükségesek. Ezt a sportot hamarább meg lehet tanulni, mint például a sízést és több izomcsoportodat is megerősíti. Láb és comb izmot a board irányításához, a boka és láb izmot az irányításhoz valamint a hasizmot az egyensúly fentartásához. Plussz, egy óra snowboarding 480 kaloriát éget.

 

Lasă un răspuns.


Deprecated: Function JoinchatUtil::to_json is deprecated since version 5.0.0! Use Joinchat_Util::to_json instead. in /home/atlassport/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

Deprecated: Function JoinchatUtil::to_json is deprecated since version 5.0.0! Use Joinchat_Util::to_json instead. in /home/atlassport/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
Echipa Atlas Sport


Salutare 👋

👉 Contactează un agent și spune-ne cu ce te putem ajuta