Teniszpálya

GYEP TÍPUS & ELŐNYÖK

A teniszpálya sima négyszögletes felületből áll, amelynek felülete agyagból, tartánból vagy műfűből van.
A salakos teniszpályák úgy amatőröknek, mint profi játékosoknak egyaránt előnyösek. A salak ugyanakkor lassú felület, amely hosszasabb játékot eredményez. Nagyobb erőfeszítést követel és több szaladást.
A szintetikus gyeppel ellátott teniszpálya tökéletes kisebb méretű pályák esetében, amely kevés idő és alacsony költségekkel épül fel.
A tartán teniszpályák magas kényelmet és tartósságot biztosít. Több előnyök:

 • A tartán padlók csökkentik a balestek kockázatát, valamint különleges aspektust ad
 • Magas ellenállás meleg és fény ellen
 • Nagy terhek bírása
 • A tartán meggátolja a baktériumok és a penész terjedését

A kemény teniszpályák szilárd felületűek, amely megengedi a hírtelen mozdulatokat. A szilárd felület kevesebb csúszást okoz így a játékosok hatékonyabban tudnak játszani. Más játékfelületekhez hasonlóan, ez a felület előreláthatóvá teszi a labda irányát így hozzá segít a nyerő lövés mihamarabbi megszerzéséhez.

MEGSZEMÉLYESÍTETT JÁTÉK FELÜLET

Figyelembe véve az ön területét, mindig megkapjuk a legjobb variánst az ön projektjének. A legkisebb méretektől, 6x12m a hivatalos méretekig. Csapatunk információkat, tanácsokat biztosít a projekt lezajlása alatt, azért hogy az ön pályája megfeleljen udvarához, aktivitásának szintjéhez és költségvetéséhez.

INFRASTRUKTÚRA

Az agyag teniszpályák zúzott kőből vannak készítve. Általában ezek öt rétegből vannak előállítva, nagy darabokból alól és kifinomult felület az utolsó rétegnél. Több féle agyag létezik, különféle anyagokból. Néhány közismert:

 • Piros agyag: Piros téglapórból előállítva. Ezek a legnébszerűbbek világszerte, főleg Európában.
 • Zöld agyag: Bazalt kő
 • Szürke agyag: természetes szürke agyag
 • En Tout Cas: szemcsésebb téglakő felület. En Tout Cas jelentése franciául „minden esetben” vagy „minden időszakban”.

A szintetikus füves teniszpályák egy alternatívája a gyepes pályáknak az alacsony költségek és kisebb karbantartás érdekében. Ezeknek az alapjuk általában beton vagy aszfalt, beborítva szintetikus fű szőnyeggel, amely kvarchomokkal van kibélelve.
A homok tartja egy helyben a szintetikus füvet, biztosítja a szilárd játékfelületet és segít a vízelvezetésben.
A tartán (poliuretán) teniszpályák magas fokú kényelmet és ellenállást biztosítanak. A tartánt 2 rétegben töltik a felületre: egy fekete színűt 8-9 mm vastagságban, és a második réteg, egy másik színben preferencia és tervezett felhasználás függvényében. Ennek vastagsága 7-8 mm. A tartán teniszpályát rugalmas tulajdonságai és kitűnő ellenállása jellemzi. A tartán alapját finom gumi granulátumok és újrahasznosított gumi szálak képezik, amelyek egy speciális poliuretán ragasztóval vannak összeillesztve.
A kemény felületű teniszpályák betonból és aszfaltból készülnek. Ezeken általában egy felső akril festék réteg található. Ennek tartósságát egy réteg gumival fokozzák, amely csökkenti a hatást.
Professzionális kemény felületű teniszpályák elvégzésére az Atlas Sport a Courtsol-al működik együtt, amely minőségi akril festékek forgalmazója, ITF engedéllyel és Franciaországban gyártva.
A legfőbb akril courtsol felületek előnyei:

 • 3 különböző ITF minősítéssel rendelkeznek
 • Széles skálájú akril felületek minden féle sportágnak
 • Rendszerek minden költségvetésnek és kényelemnek
 • Egészséges és környezetbarát termékek
 • 9 standard színben
 • Kitűnő játékélmény
 • Mechanikus ellenállás és tartósság
 • Alacsony karbantartás

MINŐSÉGI SZERELÉS

Egy sportpálya építésénél nagyon fontos a gyep minősége és elhelyezése is egyaránt.
Az önök kényelmét figyelembe véve ezek a gyepek 20-26mm magasak, kvarchomokkal kibélelve. A gyep lehet zöld, piros vagy a kettő kombinációja.

KERÍTÉS

Nem kell szaladjon a labda után az egész udvaron, mivel biztosítunk önnek egy minőségi kerítés rendszer melynek kinézete kiváló az ön udvarában. A kerítés fém oszlopokkal történik és ezek közé fémháló lesz kihúzva, amelyek ellenállnak a fagynak, esőnek és UV sugaraknak.

A KOSÁRLABDA PÁLYÁK ÉJSZAKAI KIVILÁGÍTÁSA MAGÁBA FOGLALJA:

1-4 világító 400W halogén lámpák (a pálya méretétől függően) vagy LED kivetítők (megfelel a klasszikus 400W-nak) valamint kábelek, panelek stb.


Deprecated: Function JoinchatUtil::to_json is deprecated since version 5.0.0! Use Joinchat_Util::to_json instead. in /home/atlassport/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

Deprecated: Function JoinchatUtil::to_json is deprecated since version 5.0.0! Use Joinchat_Util::to_json instead. in /home/atlassport/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
Echipa Atlas Sport


Salutare 👋

👉 Contactează un agent și spune-ne cu ce te putem ajuta