Multisport pályák növekedése: több sport, mindig

Multi-tasking alkalmazottak. 2 az 1-ben mosóporok, kabrió személygépkocsi. Egyes dolgok sokkal hatékonyabban, ha több célra is szolgálnak.
Legutolsó jelentkező a multifunkionális sport pálya használata, mivel ezek több sportágat tudnak vendégül látni. Arra a következtetésre jutottunk, hogy egyre több iskola, egyetem, park és magán vállalkozók a multifunkcionális pályát választják, mivel ezeket több sportágnál is fel lehet használni, bármikor főleg ha szintetikus gyeppel van ellátva.


IMG_0960 (2)
A sport ipar keretén belül több multifunkcionális pályára lehetünk figyelmesek, amelyek alkalmasak futballra, teniszre, kézilabdára, röplabdára stb. Valamint a rugby megjelenésével a 2016-os nyári Olimpiai Játékokon, több vonalakat is felfedezhetünk multifunkcionális sport pályánkon.

Ha úgy gondolja, hogy egy multifunckionális sport pályát akar építeni, de vannak néhány homályosságok, figyelmükbe ajánljuk a leggyakrabban elhangzott kérdéseket:

  1. Melyek a multifunkcionális pálya előnyei?

Hogyha azt szeretné, hogy a befektetett összeget visszakapja ez a legjobb módszer arra, hogy ezt meg is tudja csinálni. Azt is kell tudni, hogy egy ilyen pálya nem csak egy- két játékra ad helyet, hanem turnékat is lehet rajta szervezni gyerekeknek vagy helyi csapatoknak. A multisport pálya flexibilis.

  1. Nagyszeru ez a pálya a tulajdonosoknak, de mit gondolnak a sportolók? Nem zavarja őket a vonalak sokasága a pályán? 

A mi tapasztalatunk alapján a sportolól nem figyelnek a vonalak sokaságára. Inkább a játékkal vannak elfoglalva. Lehetnek vonalak futballnak, tenisznek, kézilabdának, röplabdának, kosárlabdának – viszont a játékosok tudják ösztönösen, hogy mikor melyik vonalat kell számításba vegyék.

  1. Mit mondanak a birók a vonalak sokaságáról? 

A birók sem ellenzik ezeket a vonalakat. Úgy tünik, hogy ők is tudják, hogy mikor melyik vonalat kell számításba venni.

  1. Vannak speciális kritériumok a vonalak szinéről?

Általában ezek a vonalak fehérek szoktak lenni. Abban az esetben, ha egyik sportágnak a vonalát fehérrel jelöljük (pl. futball), akkor a többi sportág vonalait sárgával szokták. A lehetőségek többszörősek és a tulajdonos kezében áll a döntés

2013-10-11 14.58.37 (2)

  1.  Abban az esetben, ha több tulajdonos is igényel több sport pályát, de a nincs elég hely, akkor a multifunkcionális pálya a megoldás?

A multifunkcionális sport pálya valóban a megoldás, ha önnek a helye nem elég nagy. Például, lehet egy multifunkcionális sport bázist építeni, amely tartalmaz egy minifutball pályát szintetikus gyeppel, 42×22 m, a többi sport ágakra más színeket használva. Ezek a pályák nagyon könnyen használhatóak kell hogy legyenek és ha hivatalos versenyeket szerveznek meg kell feleljen a sport szabályoknak és előírásoknak.

  1. A sport pályák többsége szintetikus gyepre vannak építve, mivel ezek rezisztensebbek és minden évszakban lehet őket használni. Ideális a szintetikus gyep minde sport ágnak? Létezik más játékfelület?

A szintetikus gyep valóban minden sport ágnak megfelel, de változik minden sport ág után. Arra kell gondoljanak, hogy milyen tipusú sport ágak fognak végbe menni a multifunkcionélis pályán, milyen labdák lesznek használva (például a kosárlabda magasabbra kell ugorjon, mint a futbal labda.), hogy a megfelelő szintetikus gyepet használjuk.

Egy másik alternativa a tartán lenne. A tartán a legideálisabb multifunkcionális pályákra, mivel ezek felülete sokkal puhább, mint a szintetikus gyep (gyerekeknek a legalkalmasabb), viszont sokkal költségesebb, mint a szintetikus gyep. Ennek ára duplája a szinetetikus gyep árától.

  1. Mi a különbség a szinetetikus gyep és a aszfalt/beton között?

Létezik szintetikus gyeppel ellátott sport pálya, beton, aszfalt vagy tartán sport pálya. A beton sport pálya olcsóbb viszont durva felülete van. Manapság a szintetikus pályák száma sokkal több, mint egy beton pálya, mivel ezek sokkal gazdaságosabbak, könnyen karbantartható és jól néz ki.

  1. Mire kell még figyelmesek legyünk?

Figyelnünk kell a játékosok kellékeire. Van hely nekik, hogy árnyékba legyenek? Vannak fürdési lehetőségek és ha igen könnyen megközelíthető? Vannak helyek ahol elfogyaszthatja ebédjet, vagy hogy megvegye ebédjét a játékos? Van megfelelő parolási lehetőség a sport pálya mellett?

Most hogy tudod, hogy mit várj el egy multisport pályától, ne gondolkozz és kérj egy ajánlatot egy Multifunkcionális Sport Bázis építésére itt! aici 

Lasă un răspuns.

Echipa Atlas Sport


Salutare 👋

👉 Contactează un agent și spune-ne cu ce te putem ajuta