Multisport pályák növekedése: több sport, mindig

Multi-tasking alkalmazottak. 2 az 1-ben mosóporok, kabrió személygépkocsi. Egyes dolgok sokkal hatékonyabban, ha több célra is szolgálnak.
Legutolsó jelentkező a multifunkionális sport pálya használata, mivel ezek több sportágat tudnak vendégül látni. Arra a következtetésre jutottunk, hogy egyre több iskola, egyetem, park és magán vállalkozók a multifunkcionális pályát választják, mivel ezeket több sportágnál is fel lehet használni, bármikor főleg ha szintetikus gyeppel van ellátva.


IMG_0960 (2)
A sport ipar keretén belül több multifunkcionális pályára lehetünk figyelmesek, amelyek alkalmasak futballra, teniszre, kézilabdára, röplabdára stb. Valamint a rugby megjelenésével a 2016-os nyári Olimpiai Játékokon, több vonalakat is felfedezhetünk multifunkcionális sport pályánkon.

Ha úgy gondolja, hogy egy multifunckionális sport pályát akar építeni, de vannak néhány homályosságok, figyelmükbe ajánljuk a leggyakrabban elhangzott kérdéseket:

  1. Melyek a multifunkcionális pálya előnyei?

Hogyha azt szeretné, hogy a befektetett összeget visszakapja ez a legjobb módszer arra, hogy ezt meg is tudja csinálni. Azt is kell tudni, hogy egy ilyen pálya nem csak egy- két játékra ad helyet, hanem turnékat is lehet rajta szervezni gyerekeknek vagy helyi csapatoknak. A multisport pálya flexibilis.

  1. Nagyszeru ez a pálya a tulajdonosoknak, de mit gondolnak a sportolók? Nem zavarja őket a vonalak sokasága a pályán? 

A mi tapasztalatunk alapján a sportolól nem figyelnek a vonalak sokaságára. Inkább a játékkal vannak elfoglalva. Lehetnek vonalak futballnak, tenisznek, kézilabdának, röplabdának, kosárlabdának – viszont a játékosok tudják ösztönösen, hogy mikor melyik vonalat kell számításba vegyék.

  1. Mit mondanak a birók a vonalak sokaságáról? 

A birók sem ellenzik ezeket a vonalakat. Úgy tünik, hogy ők is tudják, hogy mikor melyik vonalat kell számításba venni.

  1. Vannak speciális kritériumok a vonalak szinéről?

Általában ezek a vonalak fehérek szoktak lenni. Abban az esetben, ha egyik sportágnak a vonalát fehérrel jelöljük (pl. futball), akkor a többi sportág vonalait sárgával szokták. A lehetőségek többszörősek és a tulajdonos kezében áll a döntés

2013-10-11 14.58.37 (2)

  1.  Abban az esetben, ha több tulajdonos is igényel több sport pályát, de a nincs elég hely, akkor a multifunkcionális pálya a megoldás?

A multifunkcionális sport pálya valóban a megoldás, ha önnek a helye nem elég nagy. Például, lehet egy multifunkcionális sport bázist építeni, amely tartalmaz egy minifutball pályát szintetikus gyeppel, 42×22 m, a többi sport ágakra más színeket használva. Ezek a pályák nagyon könnyen használhatóak kell hogy legyenek és ha hivatalos versenyeket szerveznek meg kell feleljen a sport szabályoknak és előírásoknak.

  1. A sport pályák többsége szintetikus gyepre vannak építve, mivel ezek rezisztensebbek és minden évszakban lehet őket használni. Ideális a szintetikus gyep minde sport ágnak? Létezik más játékfelület?

A szintetikus gyep valóban minden sport ágnak megfelel, de változik minden sport ág után. Arra kell gondoljanak, hogy milyen tipusú sport ágak fognak végbe menni a multifunkcionélis pályán, milyen labdák lesznek használva (például a kosárlabda magasabbra kell ugorjon, mint a futbal labda.), hogy a megfelelő szintetikus gyepet használjuk.

Egy másik alternativa a tartán lenne. A tartán a legideálisabb multifunkcionális pályákra, mivel ezek felülete sokkal puhább, mint a szintetikus gyep (gyerekeknek a legalkalmasabb), viszont sokkal költségesebb, mint a szintetikus gyep. Ennek ára duplája a szinetetikus gyep árától.

  1. Mi a különbség a szinetetikus gyep és a aszfalt/beton között?

Létezik szintetikus gyeppel ellátott sport pálya, beton, aszfalt vagy tartán sport pálya. A beton sport pálya olcsóbb viszont durva felülete van. Manapság a szintetikus pályák száma sokkal több, mint egy beton pálya, mivel ezek sokkal gazdaságosabbak, könnyen karbantartható és jól néz ki.

  1. Mire kell még figyelmesek legyünk?

Figyelnünk kell a játékosok kellékeire. Van hely nekik, hogy árnyékba legyenek? Vannak fürdési lehetőségek és ha igen könnyen megközelíthető? Vannak helyek ahol elfogyaszthatja ebédjet, vagy hogy megvegye ebédjét a játékos? Van megfelelő parolási lehetőség a sport pálya mellett?

Most hogy tudod, hogy mit várj el egy multisport pályától, ne gondolkozz és kérj egy ajánlatot egy Multifunkcionális Sport Bázis építésére itt! aici 

Lasă un răspuns.