Opţiuni de suprafeţe pentru terenurile de minifotbal interioare

În timp ce gazonul natural poate fi în continuare considerată cea mai bună suprafaţă de joc pentru fotbal, nevoia de terenuri pentru a susţine un nivel ridicat de utilizare şi dorinţa jucătorului de a concura în interior a însemnat că diversele forme de fotbal au fost jucate pe o serie de suprafeţe artificiale. Această secţiune descrie diferitele tipuri de suprafeţe care sunt utilizate în mod obişnuit şi detaliază toleranţele de performanţă şi de construcţie care ar trebui să fie realizate.

Diferitele forme de fotbal vor duce inevitabil la căderea jucătorilor pe suprafaţă, iar potenţialul de abraziune şi rănire prin astfel de coliziuni ar trebui să fie un aspect important atunci când se selectează un tip de suprafaţă. Suprafeţele sportive artificiale afirmă că abilitatea unei suprafeţe de a reduce forţele de impact este o proprietate “importantă” a unei suprafeţe artificiale pe care se va juca fotbalul. În cazul în care o suprafaţă artificială sport nu oferă un nivel minim specificat de absorbţie a şocurilor, ar trebui să fie desemnat “Absorbţia energiei fără impact”. Implicaţiile utilizării suprafeţelor care intră în această denumire necesită o atenţie deosebită.

Gazonul artificial cu fir lung
Creşterea cererii de pe piaţă a suprafeţelor artificiale care simulează calităţile de joc ale ierbii naturale şi care pot permite utilizarea ghetelor de fotbal cu crampoane, a determinat producătorii să dezvolte noi forme de gazon sintetic. Aceste suprafeţe au un fir mult mai lung decât suprafeţele umplute cu nisip şi, în mod normal, sunt parţial umplute cu cauciuc sau amestecuri de cauciuc şi nisip, deşi un număr mic nu are infill. Îmbunătăţirea calităţilor de joc ale acestor suprafeţe a dus la acceptarea lor rapidă în lumea fotbalului şi a stimulat mult interesul proprietarilor de terenuri.
Întreţinerea gazonului artificial cu fir lung necesită principii similare cu gazonul artificial cu umplutură de nisip, modificate pentru a se potrivi cu firul mai lung şi umplutură de cauciuc. Nerespectarea acestor forme de suprafaţă va duce la deteriorarea performanţelor şi la o scurtare a duratei de viaţă a suprafeţei.

Pardoseala pentru terenurile de minifotbal de interior
Există o gamă largă de suprafeţe sportive artificiale comercializate pentru săli de sport de interior, în care este jucat minifotbalul. Tipurile de pardoseli se încadrează în una din cele trei grupe generale:
Suprafeţe elastice – care permite suprafeţei de joc să devieze atunci când un jucător rulează sau cade pe ea – deformarea podelei care permite disiparea energiei de impact. Deşi această categorie de suprafeţe este, în mod normal, cea mai scumpă a devenit cea mai populară.

Pardoseli elastice punctuale – suprafeţe care încorporează o anumită formă de strat absorbant de şocuri. Caracteristicile de absorbţie a şocurilor acestor tipuri de suprafeţe nu sunt, în mod normal, la fel de bune ca şi suprafeţele elastice, în special atunci când sunt supuse forţelor de impact mai mari.

Pardoselile non-amortizate – suprafeţe subţiri care sunt aşezate direct pe sub-baza sălii de sport (în mod normal, o placă de beton). Datorită durităţii acestor tipuri de suprafeţe, acestea nu sunt în general considerate adecvate pentru fotbal.

Gama de suprafeţe sportive interioare este mare, iar dezvoltatorii sunt sfătuiţi să caute îndrumări de la producători/furnizori în ceea ce priveşte meritele produselor individuale sau ale tipurilor de produse. Deoarece multe săli de sport de interior sunt folosite pentru o serie de sporturi, cerinţele altor sporturi trebuie, de asemenea, să fie luate în considerare la selectarea unei suprafeţe.

Lasă un răspuns.

Open chat
Echipa Atlas Sport
Salutare 👋

👉 Intră în contact cu unul din agenții noștri. Click pe icoana de WhatsApp, selectează un agent disponibil, deschide aplicația și spune-ne cu ce te putem ajuta!