Tartan pentru tenis

Pardoseală poliuretanică turnată (tartan)

Pardoseala poliuretanică turnată (tip tartan) a cucerit piața și a devenit o suprafață râvnită pentru terenurile de tenis.

Prezentare generală

Terenurile de tenis cu tartan (poliuretan) oferă suprafeței sportive un grad ridicat de confort și rezistență. Terenurile de tenis din tartan sunt caracterizate prin proprietăți elastice și bună rezistență în timp.
Atlas Sport a realizat mai multe terenuri de tenis în România și în Europa, multe dintre acestea fiind integrate în complexe sportive sau fiind terenuri multifuncționale (volei, tenis, fotbal).
Tipul de suprafață pe care se joacă tenisul poate avea o influență majoră asupra modului în care jocul este jucat precum și efectelor corpului.
Suprafață din poliuretan este ușor de aplicat iar datorită elasticității sale, suprafața de joc este sigură pentru jucători, asigurând o performanță excepțională.
Pe terenurile de tenis alcătuite din cauciuc tip tartan, este permisă și recomandată purtarea numai a anumitor pantofi de sport sau crampoane.

Prezentare specifică produse

În realizarea terenurilor de tenis cu cauciuc poliuretanic, folosim următoarele suprafețe:

CONIPUR SW:
Sistem sandwich cu două straturi. Strat de bază realizat din granule reciclate. Stratul superior este realizat din poliuretan, folosind granule premium.
Respectă toate standardele internaționale importante, de ex. Specificațiile IAAF (Asociația Internațională a Federațiilor de Atletism), DIN V 18035-6, ASTM F2157-02 și EN 14877.

CONIPUR PRO CLAY:
Este un sistem pentru suprafețe de tenis, ce poate fi folosit în toate anotimpurile. Se compune dintr-un strat de bază din granule de cărămidă, care sunt îngroșate cu un agent de legare special și zgura fină zdrobită la bază.
Suprafața poate fi utilizată atât în interior, cât și în exterior. Aceasta garantează caracteristici excelente și coerente ale jocului și se poate juca în aer liber pe tot parcursul anului. CONIPUR PRO CLAY este certificată de Federația Internațională de Tenis (ITF).

Avantaje

 • Rezistență ridicată la abraziune și zone umede (stagnare)
 • Își păstrează culoarea
 • Rapid de aplicat
 • Aspect estetic excelent
 • Face mai ușoară curățarea
 • Oferă strălucire
 • Rezistență ridicată la dezgheț și razele UV, datorită componenței de stirol-acrilic
 • Confort ridicat de joc
 • Practicabil indiferent de sezon sau condiții meteo
 • Pardoselile din târtan reduc riscul accidentărilor prin absorbția șocurilor și antideraparii
 • Suportă greutăți mari
 • Tartanul acționează că un inhibitor împotriva mucegaiului și dezvoltării bacteriilor
 • Nu necesită irigare sau regenerare multilunara
 • Permite și practicarea altor sporturi, nu numai a tenisului, că de exemplu, volei.

Detalii tehnice

Tartanul se toarnă pe o suprafață de joc în 2 sau mai multe straturi, și în grosimi diferite, în funcție de sistemul ales.
Cauciucul poliuretanic are la baza un material alcătuit din granule fine de cauciuc și fibre reciclate din cauciuc lipite cu un adeziv poliuretanic special.
Infrastructura acestor terenuri de tenis, este asemănătoare cu cea a pistelor de atletism, având ca liant rășină sintetică sau poliuretanul, sub forma unui covor sintetic, gros de 5-15 cm.
Elasticitatea terenurilor de tenis de tartan poate diferenția în funcție de tehnologia folosită.

Producător

Colaborăm cu cei mai cunoscuți producători din lume pentru furnizarea celor mai bune și mai profesionale pardoseli de gazon sintetic din RomâniaÎn funcție de preferințe, nevoi și buget, vă putem oferi orice tip de pardoseală poliuretanică turnată.

Utilizări

Terenuri de tenis profesionale
Terenuri de tenis rezidențiale

Echipa Atlas Sport
Salutare 👋

👉 Intră în contact cu unul din agenții noștri. Click pe icoana de WhatsApp, selectează un agent disponibil, deschide aplicația și spune-ne cu ce te putem ajuta!