Sport pályák vízelvezetése

A vízelvezetés azokra a műveletekre utal amelyek a talajból felszivárgott víz visszanyerését okozzák. A vízelvezetés a szűrő rétegekene keresztül történik, amelyek az sport pályák infrastrukturájának egységes alkotó eleme. Ezeket a vízelvezetékekt a pálya közepére vagy „hal csontváz” formában rögzítik.
Minden sport pálya vízelvezeztő rendszerrel van ellátva a cspadék vízek elterelésére pontosan azért hogy a megrendezett sport események, edzések optimális körülményekben történjen még eső esetében is.
A vízelvezető megoldás a beszivárgó víz ellen speciális felmérések után jön létre. Ezeket a rendszereket szakemberek végezhetik el. Nem javasolt ezeknek a rendszereknek a túlzott használata mivel nagy költségekkel jár.
70×70 cm, egyenlő távolságra egymástól. A kutak mélsége egyenlő kell legyen a víhatlan réteg vastagságával, valamint az ezek közötti távolságokat a réteg vízhatlanságának és a víz mennység fügvényében alkalmazzák. Ezeket a kutakat kövekkel, kavicsokkal és homokkal töltik meg és a pályát a kutak felé döltik.Az utolső ballaszt rétegre helyezik a gyepes réteget vagy az atlétikai pályát. Azoknak a pályáknak amelyek agyag rétegre vannak helyezve, amelynek vastagsága 1,50m alatt van, mély vizelvezető megoldást igényel. Ez a rendszer 60×60 cm-es gyüjtő kutakból áll.
8134768

A vízelvezető rendszerek hatékonysága
Ezeket a rendszereket úgy kell elkészíteni, hogy nagy esőzés esetén is a játékot lehessen folytatni:
• Max 1 óra

Ameddig megjelennek az egyedi román szabályok, javasoljuk, hogy a nemzetkozi sport federációk által előállított felméréseket, normákat és reglementációkat használják.

Lasă un răspuns.

Echipa Atlas Sport


Salutare 👋

👉 Contactează un agent și spune-ne cu ce te putem ajuta