Suprafețe sintetice pentru terenurile multisport

Impactul asupra mediului al apei implicate în menținerea terenurilor cu gazon natural este considerabil. Pe măsură ce gradul de conștientizare crește, școlile abordează suprafețele sintetice ca o alternativă. Multe școli se luptă cu o lipsă de aprovizionare adecvată a apei, atât în cantitate, cât și în calitate, pentru a stabili și menține gazonul natural la un nivel util.
În special acolo unde școlile dispun de aprovizionare cu apă privată – unde randamentul total al unui sistem de recoltare a apei este necesar pentru a satisface cerințele de bază ale apei în școli – udarea terenului de fotbal, întreagă vara, poate părea un lux.

Cert este însă că cei mici au nevoie de sport. Organizațiile sportive din întreaga țară încearcă să încurajeze tânărul sedentar la jocurile sportive, dar tinerii și copiii din ziua de astăzi sunt puțin mai rezistenți decât au fost odată, iar o suprafață elastică, durabilă, verde, absorbantă, pare a fi cea mai bună opțiune pentru a atrage jucătorii înapoi în joc.
Chiar și dimensiunile pe care le vor alege proprietarii pentru optimizarea terenului, sunt dovada așteptărilor care se schimbă pe terenurile sportive. Terenurile cu gazon folosite pentru sporturile profesionale sunt gestionate cu tehnologie de drenare și management horticol, cu scopul de a neutraliza variabile, cum ar fi condițiile meteorologice.
O suprafață sintetică este adesea capabilă să susțină un teren mai echitabil decât terenurile cu gazon natural și rămâne mai moale decât gazonul natural atunci când se produce compactarea din cauza deficitului de apă. Gazonul natural este mai des caracterizat de undulații, ceea ce mărește riscul de rănire la începutul dinamicii atletice.

Deși există unele incidente istorice legate de leziuni cronice rezultate din sistemele de gazon sintetic; acest produs nu au fost conceput cu luarea în considerare a minimizării impactului. Odată cu creșterea cererii terenurilor sportive, deoarece departamentele de educație fizică din școli variază de la activitățile de educație fizică pe care le oferă, facilitățile sunt din ce în ce mai necesare pentru a fi rezistente, dar și versatile.

Straturile gazonului sintetic
Gazonul sintetic este format dintr-un strat superior, un strat de infill și un strat de bază. O zonă semnificativă de variabilitate în stratul superior este calitatea firelor. Firele determină, de asemenea, cât de fierbinte va fi gazonul, deci asigurarea că firele au fost testate UV este vitală.
Ceea ce se află direct sub gazon va varia în funcție de sportul jucat. Acest strat intermediar va cuprinde o substanță de infill și, în unele cazuri, un tampon antisoc. Deși acest lucru nu poate afecta școlile care joacă diverse sporturi la nivel de recreere și educație, dacă școala are o cultură puternică a unui anumit sport, terenul va trebui să fie adaptat cerințelor sale.

Obiceiurile sportive ale comunității școlare vor influența în mare măsură modul în care terenul va fi proiectat și instalat.

Infill-ul constă, de obicei, fie din nisip, granule de cauciuc, fie dintr-o combinație a celor două și funcția sa este de a susține stratul superior. Stratul de infill va fi variat pentru a se potrivi sportului, așa cum este menționat mai sus.

Lasă un răspuns.

terenuri sportive sintetice terenuri de sport terenuri sportive beton terenuri sport gazon sintetic terenuri fotbal terenuri minifotbal tip pardoseli sportive utilaje intretinere gazon sintetic tipuri piste volei pe plaja umplutura teren sport terenuri multisport scoli terenuri de tenis renumite Tribuna tribune terenuri sintetice terenuri sport tartan terenuri tenis curte umplutura teren de sport terenuri tenis gazon sintetic terenuri de tenis gazon artificial terenuri de tenis din zgura volei copii terenuri lut terenuri tenis umplutura teren sportiv video tribune sportive terenuri sportive volei terenuri de tenis vestiare sportive terenuri sport terenuri tenis parchet UEFA terenuri tenis gazon artificial unde alergam in bucuresti udare gazon zgura volei interior terenurile de tenis usamv cluj napoca terenuri multisport terenuri sportive minifotbal terenuri multifunctionale