Tenisul de câmp: beneficii și detalii tehnice despre teren

Tenis de camp: beneficii și detalii tehnice despre teren

“Tenisul este un joc foarte complicat… Dacă într-un joc lucrurile sunt mai complicate, câstigă cel care știe să improvizeze.”  Ilie Năstase.

Nu este de mirare că oamenii de stiință și medici din întreaga lume au în vedere tenisul ca activitatea cea mai sănătoasa la care poate participa oricine.

Și alte sporturi pot oferi beneficii excelente de sănătate și unele pot duce la creșteri mentale și emotionale. Niciunul insa, nu poate concura cu tenisul în furnizarea unui “pachet” complet –  fizic /mental/ emoțional/și de ce nu, social pentru practicanți.

Toate aceste avantaje fac din tenis sportul ideal pentru copii și nu numai. Ce părinte nu ar dori ca și copiii lui să aibă aceste avantaje în primii lor ani de creștere?

Și totuși, niciodată nu e prea tarziu nici  pentru adulții de toate vârstele pentru a lua parte la joc. Structura umană poate fi instruită si îmbunătățită în orice etapă a vieții. Cheia este sa incepi să joci acum. Astfel vei obține cele mai multe din aceste beneficii pe tot parcursul vieții tale.

Tenisul este cu adevărat un sport pentru o viață!

Vă prezint în continuare câteva detalii tehnice pe care e bine să le cunoașteți înainte sa ne solicitați o ofertă pentru un teren de tenis:

dimensiuni-teren

Detalii tehnice teren tenis de camp

Terenul de tenis este alcătuit dintr-o suprafață plană, dreptunghiulară având o suprafață din zgură, asfalt sau gazon artificial.

Terenul are o lungime de 23.77 m, și o lățime de 8.23 m pentru jocul de simplu și 10.97 m pentru jocul de dublu. Fileul are o înălțime de 0.914 m.

Linia mediană de serviciu și semnul de mijloc trebuie să aibă o lățime de 5 cm. Toate celelalte linii ale terenului trebuie să aibă o lățime între 2.5 cm și 5 cm, cu excepția liniilor de fund care pot avea pana la 10 cm lățime. Pentru terenurile pe care se desfășoara frecvent competiții se recomandă o suprafață generală de apoximativ 37×18 metri. Pentru terenuri fără pretenții competiționale, suprafața generală poate fi de minim 34×17 m.

 

tenis gazon

Atlas Sport a realizat mai multe terenuri de tenis în Romania și în Europa, multe dintre acestea fiind integrate în complexe sportive sau fiind terenuri multifuncționale cu gazon sintetic.

Terenul de mai sus, este construit de Atlas Sport în Comuna Stânceni, județul Mureș Este un teren de sport multifuncțional cu un teren de tenis cu gazon artificial în mijloc. O bază sportivă de care domnul Primar Ciobotă Dinu este foarte mândru. Atlas Sport are și la momentul de față contractate proiecte de Terenuri de Tenis. Vom reveni cu poze după finalizarea lor!

Lasă un răspuns.

Open chat
Echipa Atlas Sport
Salutare 👋

👉 Intră în contact cu unul din agenții noștri. Click pe icoana de WhatsApp, selectează un agent disponibil, deschide aplicația și spune-ne cu ce te putem ajuta!