Természetes gyep vs szintetikus gyep. Mitológiák és tények

Az a döntés, hogy szintetikus gyepet vagy természetes gyepet használjunk, reális dokumentációra kell alapozzon. Az aktuális trendeket, tények kell felváltsák, amelyek meghatározóak rövid vagy hosszú távra.
Annak ellenére, hogy vannak esetek, hogy a szintetikus gyep nem lenne a legjobb választás, a természetre való hatás, egészség és biztonság kell legyen az első aspektus amit figyelembe veszünk.

Mi a szintetiku gyep?

4
A szintetikus gyepet 1965-ben találták fel, de csak az 1980-as évek elején vált sikeressé. Az első szintetikus gyepek nem voltak mások, mint zöld műanyag szönyegek. Ebben az időben, ennek az iparágnak egyes tagjai azt gondolták, hogy minél több mérkőzést játszanak stadionokban, annál nehezebben nő majd a fűés szükség lenne egy helyetesítőre.
2

Vonzóbb megjelenéssel, teljesítménnyel, vízelvezetéssel, tartósűggal, minőséggel és bizotnsággal a mű gyep 3 fő szegmensben van használva: sport pályák, tereprendezések, golf pályák.
A fő szakemberek szerint a mű pálya iránti érdeklődés n9vekedésében hozzájárul a: biztonság javítása, játszhatóság és kinézet.
A csökkent karbantartási k9ltségek, a víz használatának kiküszöbölése, valamint a személygépkocsi gumik újrahasznosítása mind közre játszanak a mű gyep használatának növekedését.
A mű gyep nem igényel, vágást, öntözést, rovar irtókat vagy karbantartást. Amit igényel az nem más mint a periodikus kefélés.
A mű gyep használatának előnyei közé tartozik a tarós használatnak az ellenállására, bármilyen időjárásban lehet használni, még nagy vihar után is.
A műfüves pályák forgalmas helyzetekben is helyt állnak, biztonságot és könnyű vízelvezetést biztosítnak.

Természetes gyep
A természetes gyeppel ellátott játék felületeket évek óta sikeresen használják. Egy megfelelő hozzáértéssel és egyensulyozott használattal, a természetes gyepes pályák sok esetben megfelelőnek bizonyult különböző sportoknak.
Gyakori használat esetében a megkopott felületeket ki lehet cserélni, anélkül, hogy nagyobb költségbe kerülne.
A természetes gyep használatának számos előnye vannak, egyike ezeknek por ellenőrzése, védelmet nyújt a környezetnek javítja a. Víz, a talaj és a levegő tisztaságát. Egy egészséges gyep elnyeli a csapadékot és ennek csökkenése akár 80-szer hatékonyabb, mint a nem áteresztő felületeken.

3
Természetes gyep vs szintetikus gyep


MITOLÓGIA:
 Szintetikus gyeppel pénzt takarítunk meg hosszú elettartama miatt

IGAZSÁG: Egy szintetikus gyeppel ellátott pálya építése kölstégesebb, mnt egy természetes gyeppel ellátott pályájé. Egy szintetikus gyep eltart 8-10 évet, annak ellenére hogy ennek kicseréléeésnek időtartama függ attól, hogy mennyire jól volt karbantartva a sport pálya.
Költésg szempontjából a szintetkkius gyep előnyősebb lehet, viszont ha számításba veszük ennek megépítését sokkal költségesebb, mint egy természetes gyepes pályának.

Karbantartási költségei alacsonyakm ezért is legtöbben váalasztják ezt a fajta gyepet, viszont a szakemberek azt állítják, hogy ez nem mindig így van. Vannak bizonyos költségek a szintetikus gyep karbantartásában is.

MITOLGÓGIA:Hogyha egy gyep szintetikus, ezt mindig lehet használni karbantartás nélkül.

IGAZSÁG:
Egy szintetikus gyep használatakor szükséges ennek periodikus karbantartása, a hulladékok eltávolítása, öntözése (lehütés esetében), gomba elleni szerek használata, spray használata. Ezek mellett gyomirtó szerek használata. Ez egy olyan felület amelyet bármilyen időszakban nyugodtan lehet használni.
Egy természetes pálya karbantartása magába foglalja a heti kaszálást és öntözést, hulladékok napi felszedése, műtrágyázás, rovarirtók és a vonalak festése.

MITOLGÓGIA: Egy szintetikus gyep felületen bármikor lehet játssani.
IGAZSÁG: Egy szintetikus gyep felülete meleg időszakokban a levegő hőmérsékletének duplájára növekedhet és ez komoly égéseket okozhat, hogyha nincs megfelelő képpen lehtve. Viszont, a szintetikus gyepe sokkal több időt lehet játssani folytonosan, mint egy természetes gyepen.

Lasă un răspuns.


Deprecated: Function JoinchatUtil::to_json is deprecated since version 5.0.0! Use Joinchat_Util::to_json instead. in /home/atlassport/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

Deprecated: Function JoinchatUtil::to_json is deprecated since version 5.0.0! Use Joinchat_Util::to_json instead. in /home/atlassport/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
Echipa Atlas Sport


Salutare 👋

👉 Contactează un agent și spune-ne cu ce te putem ajuta