Szintetikus gyep – egészségüyi kockázat? A kutatások azt mondják NEM

Naponta ezer gyerek tölt el időt játszótereken vagy szintetikus gyeppel ellátott futball pályákon – egy puha gumi anyag. Egyik legsikeresebb módja volt a személygépkocsit kerekeinek újrahasznosításához.IMGDGJ273I.2_Ed1_Page01.jpg
BAz előnyök számosak. A természetes gyeppel ellátott pályákat nehéz karbantartani még 2010-ben is. A szintetikus gyep használata megmentett 3 és 6 milliárd liter víz fogyasztásától valamint a használt gepkocsi kerekeket átalakítottuk hasznos dologra amelyet az egész közösség élvezhet. Mivel ezek a pályák hasznosak ás környezetbarátok, több mint 11000 szintetikus gyeppel ellátott pályákat használnak napjainkban az Amerikai Egyesült Államokban.

1

De nem mindenki van ezzel így. Vannak emberek akik ezek használatát nem látják jónak. A Női Világ Kupán a játékosok és a szurkolúk is kritizálták a FIFA-t hogy szintetikus gyepen tartotta a rendezvényt. (Először volt a rendezvény szintetikus pályán megtartva)
A játékosok azt mondják, hogy a szintetikus gyep keményebb, irritálja az ember bőrét és megváltoztja a labda elpattanását.
Még aggasztób azok a megjegyzések amelyek azt mondják, hogy ártalmas az egészségre.
A múlt évben, az NBC News azt mondta, hogy egy edző a Washingtoni Egyetemről azt állította, hogy a szintetikus gyep elősegíti a gyerekek rákos megbetegedéséhez, főleg azoknál akik a kapuban állnak. Vajon ezek a fiatal játékosok veszélyeztetve vannak?
A hipotézis alapján a sajtó figyelmeztette a szülőket is viszont ez nincs alátámasztva tudományosan. Az évek során elvégzett kutatások azt mutatják, hogy a szintetiku gyep nem ártalmasabb, mint bármilyen más.
3
Egy felmérésben a Connecticut-i közegészségügyi osztály öt pályát ellenőrzött egy nyárt alatt – négy kültérit és egy beltérit – és arra a következtetésre jutott, hogy a szintetikus gyeppel ellátott pályák nem ártalmasak az egészségünkre. A jelenlegi felmérések eredméyei megegyeznek az AEÁ és a Norvégiai Természet védelmi ügynökség eredményeivel, amelyek több pályát is ellenőríztek.
A felmérések szerzői azt is megjegyezték, hogy a kockázat kicsivel nagyobb a beltéri pályáknál, de ez is az egészségügyi problémák határa alatt van, javasolják a jó minőségű levegőztető rendszer használatát minden beltéri pályák esetében.

Lasă un răspuns.