Teren de tenis

Tip gazon și beneficii

Terenul de tenis este alcătuit dintr-o suprafaţă plană, dreptunghiulară, având o suprafaţă din zgură, gazon artificial, tartan sau suprafață hard.
Terenurile de tenis din zgură se pretează atât amatorilor dar şi pentru profesioniştilor. Zgura este de asemenea bună pentru fitness fiind o suprafață mai lentă, având ca rezultat meciuri mai lungi și mai multă energie consumată și alergare.
Terenurile de tenis din gazonul sintetic (sau gazon artificial) pot fi o soluţie excelentă pentru un teren de o dimensiune mai mică, realizându-se într-un timp foarte scurt, cu costuri reduse având totodată costuri de întreţinere mici.
Terenurile de tenis din tartan
Terenurile de tenis cu tartan (poliuretan) oferă un grad ridicat de confort şi rezistenţă.
Avantaje în plus:

 • pardoselile din tartan reduc riscul accidentărilor prin absorbţia şocurilor şi antiderapare
 • aspect extetic deosebit
 • rezistenţă puternică la căldură şi lumină
 • suportă greutăţi mari
 • tartanul acţionează ca un inhibitor împotriva mucegaiului şi dezvoltării bacteriilor

Terenurile de tenis dure au o suprafață fermă, care permite mișcarea și întoarcerile bruște. Suprafața fermă înseamnă mai puțin derapaj și alunecare, care permite jucătorilor să acopere terenul în mod eficient. Comparativ cu alte suprafețe de joc, mingea sare previzibil fiind mai ușor să dai lovituri câștigătoare și să închei punctul repede.

Suprafață de joc personalizată

În funcţie de spaţiul pe care îl aveţi la dispoziţie, găsim împreună cea mai bună variantă pentru proiectul dumneavoastră.
Începând cu cele mai mici dimensiuni, de la 6 x 12 m până la terenuri de dimensiuni oficiale, realizăm cu succes orice suprafaţă și dimensiune.
Echipa noastră vă va oferi în acest sens, informaţii, sfaturi şi consultanţă pe parcursul întregului proiect, astfel încât terenul realizat să se potrivească curţii, nivelului de activitate şi bugetului dumneavoastră.

Infrastructură

Terenuri tenis din zgură sunt realizate din piatră naturală spartă. De obicei ele sunt construite în cinci straturi, cu particule mai mari la bază, scăzând până la un strat fin la suprafaţă. Există mai multe tipuri de zgură, realizate dintr-o serie de materiale. Unele comune sunt:

Zgura roşie: Fabricată din praf de cărămidă roşie. Acestea sunt cele mai populare suprafeţe de joc la nivel mondial şi în special în Europa.
Zgura verde: Pietriş de bazalt
Zgura gri: lut gri natural
En Tout Cas: suprafaţă din pietriş de cărămidă cu un aspect mai granular. En Tout Cas înseamnă în franceză “, în orice caz,” sau “pentru orice vreme”.

Terenuri tenis din gazonul sintetic
Aceste terenuri au de obicei o bază de beton sau asfalt, acoperite cu un covor de gazon sintetic cu umplutură de nisip cuarţos. Nisipul ţine covorul sintetic în loc, asigură o suprafaţă de joc fermă şi ajută la drenajul apei.

Terenuri tenis din tartan (poliuretan) oferă un grad ridicat de confort şi rezistenţă.
Tartanul se toarnă pe suprafaţa de joc în 2 straturi: unul de culoarea neagră cu grosime de 8-9 mm, iar al doilea, de altă culoare, în funcţie de preferinţe şi destinaţia terenului, având o grosime de 7-8 mm.
Terenurile de tenis din tartan sunt caracterizate prin proprietăţi elastice şi bună rezistenţă în timp.
Tartanul are la bază un material alcătuit din granule fine de cauciuc şi fibre reciclate din cauciuc lipite cu un adeziv poliuretanic special.

Terenurile de tenis dure sunt fabricate folosind materiale crestate cum ar fi beton sau asfalt. Aceste suprafeţe au adesea un strat superior de vopsea acrilică. De obicei se ameliorează duritatea suprafeţei de acest gen cu un strat de cauciuc care reduce impactul.
Pentru realizarea unor suprafeţe dure profesionale pentru terenurile de tenis, Atlas Sport colaborează cu Courtsol, un furnizor de vopsele acrilice de calitate, agrementate ITF şi produse în Franţa. Datorită numeroaselor avantaje pe care le prezintă suprafeţele acrilice courtsol:

 1. sistemele sunt apreciate în 3 clasificări ITF diferite
 2. o gamă completă de suprafeţe acrilice pentru orice tip de sport
 3. sisteme pentru orice buget şi confort
 4. produse sănătoase şi ecologice
 5. o gamă de 9 culori standard
 6. o experienţă de joc foarte plăcută
 7. rezistenţă mecanică şi durabilitate ridicată
 8. întreţinere redusă.

Montaj de calitate

În realizarea unui teren de sport, atât calitatea suprafeței de joc utilizate cât şi a montajului sunt extrem de importante.Indiferent de suprafaţa de joc pe care o preferaţi, vă punem la dispoziţie cele mai bune materiale şi o echipă cu experienţă.

Împrejmuire

Nu va trebui să alergaţi după minge prin toată curtea, întrucât vă punem la dispoziţie plasă de protecţie realizată din materiale calitative şi rezistente. Împrejmuirea se va  realiza din stâlpi metalici, iar între aceştia se poate monta plasă împletită textilă, rezistentă la ploi, îngheţ şi UV cu o durată de viață de 5-10 ani.

Nocturna terenurilor de tenis cuprinde:

1-4 lămpi de iluminat (în funcție de mărimea terenului) cu halogen, 400 W sau proiectoare LED (echivalent a 400W clasice) precum și tablou electric, cablaje etc.


Deprecated: Function JoinchatUtil::to_json is deprecated since version 5.0.0! Use Joinchat_Util::to_json instead. in /home/atlassport/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

Deprecated: Function JoinchatUtil::to_json is deprecated since version 5.0.0! Use Joinchat_Util::to_json instead. in /home/atlassport/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
Echipa Atlas Sport
Salutare 👋

👉 Intră în contact cu unul din agenții noștri. Click pe icoana de WhatsApp, selectează un agent disponibil, deschide aplicația și spune-ne cu ce te putem ajuta!