Ce trebuie să știți despre întreținerea gazonului sintetic pe timp de iarnă

Poate fi folosit gazonul artificial în timpul iernii? Frigul, zăpadă și înghețul dăunează gazonului?

Frigul de iarnă nu reprezintă o problemă pentru gazonul artificial. Peluza nu va fi avariată de un îngheț lung, nici nu se deteriorează atunci când este jucat pe el. Cu toate acestea, trebuie să acordați o atenție sporită zăpezii sau gheții intense.
Îngrijirea artificială a gazonului este inevitabilă în timpul lunilor de iarnă, dar dacă aveți orice îngrijorare cu privire la întreținerea acesteia, citiți mai jos sfaturile noastre:
Zăpada nu ar trebui să aibă un impact uriaș asupra gazonului artificial, dar cu siguranță nu este invincibilă. În timp ce puteți totuși să desfășurați activități pe gazon în timpul iernii, fiți precauți dacă fibrele îngheață pe măsură ce călcați pe ele, întrucât ar putea provoca daune.

Ce ar trebui să fac pentru a avea grijă de gazonul artificial în timpul iernii?
Continuați să înlăturați frunzele de pe peluză pe parcursul iernii. O perie rapidă la fiecare 2 săptămâni pentru a scăpa de frunze și resturi ar trebui să vă asigure că peluza rămâne în continuare luxuriantă și verde. Dacă temperaturile scad, este mai bine să lași zăpada și înghețul să se topească și să se scurgă în mod natural prin gazon.

Cum ar trebui să îndepărtez zăpada/înghețul?
Dacă zăpadă ajunge pe peluza artificială și formează un strat de gheață, aceasta trebuie îndepărtat de pe suprafața gazonului. Asigurați-vă că nu faceți acest lucru manual, deoarece acest lucru poate crea un “efect de rupere” și poate deteriora fibrele de iarbă.
În acest caz, zăpada trebuie lăsată să se topească în mod natural. Alternativ, puteți folosi sare, dar faceți acest lucru doar ocazional.
Reziduurile de sare pot rămâne pe suportul covorului și utilizarea frecventă poate interfera cu efectul de drenaj al gazonului. Pentru a scapă de zăpada de pe gazonul artificial, utilizați o lopată de zăpadă din plastic. Nu folosiți metal. (Lopatele de zăpadă din metal pot deteriora mai ușor fibrele sintetice.)

Pot condițiile de iarnă provoca daune permanente?
Dacă vă îngrijiți corespunzător gazonul, acesta nu ar trebui să suporte nici o deteriorare din cauza perioadelor prelungite de îngheț sau zăpadă în această iarnă.

Lasă un răspuns.

terenuri sport tribune sportive tribune udare gazon terenuri tenis gazon artificial terenuri tenis parchet terenuri sintetice umplutura teren sportiv terenuri tenis gazon sintetic usamv cluj napoca utilaje intretinere gazon sintetic terenuri de tenis gazon artificial umplutura teren de sport UEFA terenuri sport tartan terenuri multifunctionale volei pe plaja terenuri sportive beton volei Tribuna terenuri sportive terenuri de tenis din zgura zgura unde alergam in bucuresti terenuri de tenis renumite terenuri lut terenuri sportive sintetice video vestiare sportive terenuri sportive minifotbal terenurile de tenis terenuri de tenis terenuri multisport scoli terenuri de sport tipuri piste volei copii terenuri minifotbal tip pardoseli sportive umplutura teren sport volei interior terenuri multisport terenuri sport gazon sintetic terenuri tenis curte terenuri tenis terenuri fotbal