Cum putem construi terenuri sportive eco-friendly?

Terenuri sportive eco-friendly

În ultimele decenii, aceste terenuri sportive eco-friendly, si complexele sportive din întreaga lume au devenit centre de recreere frumoase. Ele dispun de o varietate de caracteristici de top și facilități speciale. Complexele sportive de astazi sunt impresionante declarații arhitecturale care reflectă nevoile și dorințele publicului și sportivilor. Concepute pentru a combina “miscarea fizica cu sociabilitatea”, acestea pot găzdui mai multe activități diferite. Ele pot oferi siguranță, confort și distractie atât jucătorilor, cât și spectatorilor.
Nici complexele sportive de baschet nu fac excepție. Regulile și cerințele jocului nu s-au schimbat prea mult în timp, dar designul terenurilor de baschet a evoluat pentru a răspunde cerințelor și așteptărilor societății actuale.

Tendinte terenuri sportive eco-friendly

Tendințele contemporane de flexibilitate sporită, siguranță crescută și confort, amprentă mai redusă de carbon, estetică mai înaltă și implementările tehnologice de ultimă oră, sunt prezente în designul modern al terenurilor de baschet. Astfel, atunci când se construiește un nou teren de baschet sau se renovează unul existent, proprietarii trebuie să țină pasul și să creeze complexe cu performanțe ridicate, atrăgătoare și cu accent pe experiența spectatorilor.
Iată câteva din cele mai mari tendințe în design-ul facilităților sportive care au avut un impact asupra terenurilor de baschet în ultimii ani:

Preocupări privind mediul și durabilitatea

Ca și în cazul multor alte aspecte ale vieții moderne, îngrijorarea cu privire la impactul asupra mediului este un factor important în proiectarea bazelor sportive. Complexele sportive cu responsabilitate față de mediu se dezvoltă ca o tendință în creștere. Acest lucru se datoreaza imaginii publice pozitive a întreprinderilor responsabile ecologic, cât și din punct de vedere al costurilor metodelor și materialelor de construcție ecologice.
Terenurile de baschet eco-friendly includ caracteristici, cum ar fi:

Constructia de terenuri sportive eco-friendly: materiale de construcție reciclate

Panouri transparente din fibră de sticlă care permit patrunderea luminii naturale în interior (pentru a evita strălucirea nedorită a ferestrelor standard) și pentru a reduce nevoia de iluminare artificială;

Sisteme de iluminat care economisesc energia (lămpi fluorescente de înaltă intensitate, lămpi cu halogenuri metalice etc.)
Controlul climatizării eficient din punct de vedere energetic;

Materiale pentru pardoseli durabile prin care se evita decolorarea și lustruirea pe durata functionarii;

Pardoseli durabile din lemn de esență tare, care provin din resurse regenerabile, biodegradabile;
Pardoseli sintetice sportive potrivite pentru diferite activități sportive (baschet, volei, fotbal, etc) și necesită mai puțină întreținere decât lemnul. Pardoseala din cauciuc, în special, este considerată cea mai ecologică suprafață atletică disponibilă pe piață, atât din punct de vedere al produsului de pardoseală, cât și al procesului de instalare. Acestea sunt realizate din materii prime regenerabile rapid sau din cauciuc reciclat. Pardoselele din cauciuc sunt rezistente, complet reciclabile și pot fi instalate fără adezivi;

Finisaje pe bază de apă cu emisii scăzute de COV

Terenurile sportive eco friendly  facilitează nu numai un impact mai mic asupra mediului, ci sunt și mai eficiente din punct de vedere energetic și mai ușor de întreținut decât complexele sportive traditionale. Acest lucru duce la economisirea de bani și îmbunătățirea nivelului de confort, aducand beneficii atat pentru proprietarii de facilități cât și utilizatorii.

Lasă un răspuns.

Echipa Atlas Sport
Salutare 👋

👉 Intră în contact cu unul din agenții noștri. Click pe icoana de WhatsApp, selectează un agent disponibil, deschide aplicația și spune-ne cu ce te putem ajuta!