Sfaturi pentru iluminatul optim al terenurilor de tenis

Un teren de tenis standard este de 23.7 metri lungime. În meciurile pro, o minge de tenis atinge în mod obişnuit viteze care depăşesc 195 de km pe ora. Chiar şi un jucător amator poate atinge viteze de minge între 130 şi 160 de km pe ora. În fracţiunea de o secundă, care este necesară pentru ca un jucător de tenis să proceseze mişcarea unei mingi de tenis, acea minge va fi la cel puţin zece metri. Având în vedere dimensiunile strânse ale unui teren de tenis şi vitezele cu care se deplasează o minge, iluminatul bun pe terenul de tenis este esenţial pentru performanţa de top atât a profesioniştilor, cât şi a amatorilor. Iluminatul cu LED pentru terenurile de tenis înlocuieşte rapid dispozitivele cu halogenuri metalice ca standard pentru iluminarea optimă.

Indiferent dacă iluminarea cu LED-uri este instalată pe terenuri noi de tenis sau dacă vechile terenuri sunt retrofitate cu LED-uri, managerii de facilităţi pot urma câteva reguli comune pentru a obţine iluminatul optim pentru terenul lor de tenis.

Comparaţi lumenii, nu waţii
Un corp de iluminat cu LED-uri de 300 W, va genera aceeaşi iluminare ca un dispozitiv cu halogen de metal de 1000 waţi. Puterea este o măsură a puterii necesare unui dispozitiv de iluminare pentru a genera o anumită cantitate de iluminat. Deoarece LED-urile sunt mai eficiente, acestea necesită o admisie semnificativ mai mică. Această cantitate mai mică de energie va permite unui manager de infrastructură să economisească o sumă substanţială de capital numai din facturile de utilităţi electrice mai mici. Producţia de iluminare a dispozitivului este măsurată în lumeni. Căutaţi corpuri de iluminat cu LED-uri care au un grad de lumen care este echivalent cu un rating al lumenului dispozitivului de alimentare cu halogenuri metalice.

Luaţi în considerare dispersia fasciculului
Mai mult de 50% din lumina dintr-un dispozitiv de halon metalic se dispersează în zonele din afara zonei principale a terenului de tenis. Corpurile de iluminat LED sunt mult mai direcţionale şi sunt disponibile în modele multiple de împrăştiere a fasciculului. Pe lângă selectarea a pur şi simplu o matrice cu aceleaşi tipuri de corpuri de iluminat LED, cum ar putea să facă designerul cu iluminarea cu halogenuri metalice, un designer poate combină corpurile de iluminat cu LED-uri care au caracteristici diferite de dispersie a fasciculului pentru a obţine o iluminare uniformă aproape perfectă pe întreaga suprafaţă de joc, fără umbre sau puncte întunecate care ar putea afecta performanţa jucătorului de tenis.

Alegeţi iluminatul cu LED care are indicele ideal de redare a culorilor (CRI)
Indicele de redare a culorii unei surse de lumină reprezintă o măsură pe o scară de la 0 la 100, de cât de bine sursa de lumină luminează o suprafaţă în comparaţie cu o sursă de referinţă. Această sursă de referinţă este cel mai adesea lumina naturală a soarelui. LED-ul de iluminat este disponibil cu CRI-uri care sunt la fel sau aproape la fel ca lumina naturală a soarelui, care oferă jucătorilor cea mai bună oportunitate de a vede traiectoria mingei de tenis chiar şi la viteze mari.

Gândiţi-vă la întreţinere şi înlocuiri
Iluminatul terenurilor de tenis cu LED-uri este mai durabil decât iluminatul cu halogenuri metalice. În multe cazuri, dispozitivele cu LED-uri vor continua să funcţioneze la aproape 80% din capacitatea sa iniţială pentru mai mult de 50.000 de ore. Când este timpul să înlocuiţi un dispozitiv LED, natură modulară a majorităţii sistemelor LED de iluminat de tenis permite o întreţinere rapidă şi uşoară, cu puţin timp de întrerupere sau interferenţă cu utilizarea regulată a unei facilităţi de tenis.

Pentru mai multe informaţii va îndemnăm să contactaţi echipa Atlas Sport, care pot răspunde la întrebările dvs. şi pot oferi sfaturi şi sugestii suplimentare pentru iluminarea optimă a terenurilor de tenis cu LED-uri.

Lasă un răspuns.