5 motive pentru care STRETCHING-ul este recomandat

Organele, articulațiile și mușchii „merg” mână în mână, astfel încât corpul nostru să funcționeze la nivelul optim. Dieta sănătoasă și exercițiile fizice sunt obiceiuri cruciale pentru sănătatea noastră, astfel încât să ne putem menține o stare fericită și sănătoasă, cu numeroase efecte pozitive asupra corpului. Stretching-ul face parte din activitățile care contribuie la această stare și totodată la întinderea musculaturii, iar beneficiile acestuia pentru corpul nostru sunt de necontestat.

De ce să mă întind/fac stretching?
Importanța stretchingului trebuie învățată la o vârstă fragedă. Acesta ajută la relaxarea mușchilor atât înainte, cât și după un antrenament. Stretchingul ajută corpul să se pregătească pentru activitatea fizică, menținându-ne în siguranță și sănătoși în timpul exercițiilor fizice. Stretchingul este, de asemenea, o componentă fundamentală a multor tratamente de terapie fizică, deoarece ajută la întărirea și susținerea mușchilor după o accidentare.
De asemenea, poate ajuta la prevenirea dezvoltării rănilor în viitor, atunci când este făcut corect și în mod regulat. Avantajele stretchingului nu se opresc totuși aici!

5 motive pentru care ar trebui să adăugați stretchingul în rutina zilnică:

Stretchingul ameliorează durerea
Stretchingul crește flexibilitatea și gama de mișcare. Astfel, veți previni leziunile musculare și reduce durerea și disconfortul pe care îl puteți simți în anumite zone. Întinderile zilnice pot oferi un nivel crescut de confort atunci când efectuați mișcări usuale care vă pot deranja.

Stretchingul reduce stresul
Întinderea este o modalitate excelentă de a reduce stresul. Acesta este prezent în diferite părți ale corpului, inclusiv gât, spate și umeri. Întinzând acele zone cu probleme comune, puteți dobândi o ușurare fizică și emoțională de stresul pe care îl purtați.
Întrucât stretchingul este o recomandare obișnuită pentru ameliorarea stresului, multe persoane aleg să practice yoga.

Stretchingul oferă un impuls de energie


Cu toții simțim că energia noastră scade brusc spre sfârșitul zilei, când simțim că aveam nevoie de o ceașcă de cafea pentru a rămâne trezi. Strechingul vă poate stimula energia și vă poate ajuta să rămâneți treaz și energic pentru restul zilei.

Stretchingul îmbunătățește postura
Acesta poate consolida mușchii spatelui și umerii, făcând mai ușoara menținerea în poziție verticală și îmbunătățind astfel postura generală. Cu o postură îmbunătățită vine și reducerea durerii spatelui și zonei cervicale. Pentru a vă concentra pe îmbunătățirea posturii, efectuați întinderi care includ umerii, pieptul și spatele inferior, deoarece toate acestea afectează alinierea coloanei vertebrale.

Stretchingul crește rezistența
Întinderea mușchilor zi de zi ajută la creșterea lor, timp îndelungat. Incorporând stretchingul în rutina obișnuită, vă puteți îmbunătăți rezistența musculară, făcând efortul fizic mai confortabil, precum și rezistența pe termen lung.
Stretchingul înainte de un antrenament vă poate ajuta să duceți antrenamentul la un nivel mai intens.

Avantajele stretchingului sunt numeroase și mai mult decât atât – poate ajuta la îmbunătățirea calității stării noastre generale.
Apelați la un instructor de yoga sau kinetoterapeut pentru a învăța căile potrivite de a face stretching.

 

Lasă un răspuns.