Avantajele unui teren sintetic

De zeci de ani, gazonul artificial a înlocuit gazonul natural în terenurile atletice din întreaga lume, de la stadioanele olimpice şi arenele profesioniste, la terenurile şcolare. De la început, terenurile sintetice cu gazon artificial au oferit o serie de avantaje şi beneficii cu care terenurile cu gazon natural nu pot concura.

Teren sintetic – utilitate în toate condiţiile meteorologice
Terenurile cu gazon natural se vor transforma în suprafeţe noroioase, atunci când ploaia se instalează. Dacă jucaţi pe un teren cu gazon natural în timp ce plouă, vă puteţi lua la revedere de la gazon, fiind nevoiţi să instalaţi din nou gazonul. În cazul unui teren sintetic, totuşi, ploaia sau condiţiile meteorologice nefavorabile, nu vor avea impact asupra suprafeţei şi jocului. Posibilitatea folosirii terenurilor sintetice în toate condiţiile meteorologice, le fac deosebite şi ideale pentru zonele umede sau pentru jocul în timpul perioadelor ploioase ale anului.

Versatilitatea şi pregătirea
Terenurile sintetice sunt versatile şi pot rezista folosirii intense. După evenimente, gazonul natural va avea nevoie de o perioadă de recuperare înainte ca un alt joc să poată fi jucat pe acesta. Dacă organizaţi mai multe evenimente sportive consecutive, acest timp de recuperare poate limita sau se poate interfera cu aranjamentele dvs. Cu toate acestea, în timp ce terenurile cu gazon naturale sunt capabile să reziste la aproximativ 100 de ore de utilizare, terenurile cu gazon artificial (terenurile sintetice) pot rezista mai bine de 500 de ore. Pentru un teren multifuncţional cu evenimente şi jocuri frecvente, gazonul artificial este adesea cea mai bună soluţie. Nu este nevoie de timp de recuperare şi este gata de joc imediat.

Nu este necesară creştere
După instalare, un teren sintetic este gata de utilizare. Pregătirea unui gazon natural durează mult şi necesită o atenţie şi o grijă deosebită pe măsură ce se schimbă anotimpurile. Odată cu trecerea timpului, anumite zone se vor uza mai mult decât altele, lăsând aspectul terenului neregulat şi inconsecvent. La fiecare câteva săptămâni gazonul trebuie să fie cosit.
Pentru a ţine departe insectele care pot dăuna terenului, este adesea necesar să se utilizeze pesticide care se vor răspândi în zonele înconjurătoare şi se pot scurge în sursele de apă din apropiere. Îngrăşămintele pot avea efecte dăunătoare în mod similar asupra zonelor din apropiere, pe lângă faptul că consumă o cantitate considerabilă de timp. Irigarea frecvenţa poate duce la cheltuieli inutile. Cu fiecare primăvară, vă puteţi aştepta, de asemenea, la replantarea pe care va trebui să o efectuaţi pentru a vă îndeplini standardele de joc şi estetice.
Niciuna dintre aceste probleme asociate cu cultivarea şi întreţinerea gazonului nu este prezentă într-un teren sintetic.

Lasă un răspuns.

Open chat
Echipa Atlas Sport
Salutare 👋

👉 Intră în contact cu unul din agenții noștri. Click pe icoana de WhatsApp, selectează un agent disponibil, deschide aplicația și spune-ne cu ce te putem ajuta!