Terenuri cu suprafaţă hard (beton)

Terenurile de tenis din beton, reprezintă o opţiune viabilă atunci când considerentele spaţiului sau ale amplasamentului îngreunează construirea unui teren de tenis de asfalt. Exemplele includ acoperişuri, parcări şi case particulare fără acces la echipamentele pentru pavaj. Terenurile de tenis din beton au aceleaşi caracteristici de joc ca şi terenurile de tenis asfaltice. Proprietarii de case pot personaliza atât culoarea, cât şi viteza şi amortizarea terenului pentru a se potrivi preferinţelor lor individuale. Mulţi proprietari de case private folosesc terenurile de tenis din beton pentru o serie de activităţi, inclusiv pentru baschet.

Terenuri standard din beton
Terenurile de tenis de beton constau în 4 centimetri de beton, un finisaj turnat peste o sub-bază gradată adecvat. Este important ca o barieră de vapori, de obicei o căptuşeală de plastic de 6 mil., să fie instalată pe sub-bază înainte de turnarea betonului. Această barieră va împiedica aspirarea umezelii în beton şi blocarea acesteia între sistemul de acoperire a betonului şi acrilic.

Odată ce betonul s-a întărit, se aplică un strat de grund de beton pentru a se asigura că produsul acrilic va adera la suprafaţa betonului. Terenul este apoi inundat pentru a dezvălui orice suprafeţe joase din suprafaţă betonului. Se aplică apoi un amestec de liant pentru a umple zonele joase. Se aplică două straturi de produs acrilic pentru a repara orice imperfecţiuni minore de pe suprafaţa betonului. Se aplică apoi două straturi de vopsea de acril, urmate de liniile de joc. Ritmul de sărire a mîngîi poate fi oarecum controlat prin adăugarea de mai mult sau mai puţin nisip la produsul acrilic de reînnoire şi vopseaua acrilică. Cele mai multe terenuri noi vor necesita un sistem de culoare cu patru straturi (două straturi de produs de reînnoire , două straturi de produs de culoare). Dvs., ca proprietar al terenului puteţi alege dintr-o varietate de culori diferite pentru a se potrivi gusturilor dumneavoastră.

Terenuri de tenis din cauciuc amortizat
Unul dintre dezavantajele unui teren de tenis standard din beton este acela că poate fi dur pentru corp şi articulaţii. De aceea, producătorii au dezvoltat mai multe sisteme de amortizare cauciucate pentru a uşura durerea de a juca pe un teren de beton. Sistemul de amortizare este aplicat între produsul rezistent la acrilic şi vopseaua acrilică. Odată ce se aplică produsul de reînnoire acrilică (vezi mai sus), pe teren se aplică 5 până la 9 straturi de suprafaţă de amortizare cauciucată. Aceasta include, în general, 2 până la 3 straturi de granule de cauciuc dure, urmate de 3 până la 6 straturi de granule de cauciuc de calitate fină. Terenurile de tenis de acest tip sunt mult mai scumpe decât terenurile de tenis standard din beton.

Dacă sunteţi interesat de o estimare pentru construirea unui teren sportiv cu o astfel de suprafaţă, informaţi-ne. Contactaţi-ne la datele de contact şi unul dintre reprezentanţii serviciului clienţi vă va contacta.

Lasă un răspuns.