Cauzele crăpării asfaltului de pe terenurile de tenis
Dacă vă deplasați pe cele mai multe drumuri din țara noastră, probabil veți vedea (și veți simți) tot felul de fisuri. Este o rușine, pentru că aceste fisuri distrug vehiculele și fac plimbările noastre cu adevărat neplăcute. Majoritatea drumurilor și căilor de acces sunt realizate din asfalt și beton. Ambele materiale sunt predispuse la fisuri din mai multe motive. La fel cum o casă are nevoie de o fundație puternică de-a lungul timpului, terenurile de tenis au nevoie de o bază și/sau de o subbază bine construită.
Dacă vă întrebați de ce vedeți atât de multe crăpături pe drumuri și căi de acces și chiar pe terenurile sportive, atunci probabil că fundația nu este la fel de puternică cum ar fi trebuit – este folosit nisip în loc de materiale mai puternice.
Dacă sunt folosite materialele de bază pentru a construi ceva ce va intra în contact cu gheața, ploaia, zăpada și altele, ce credeți că se va întâmpla? Materialele nu pot face față ciclului de îngheț-dezgheț atât de bine – se vor extinde și se vor contracta, iar apoi veți obține … fisuri.
Pentru o lungă perioadă de timp, oamenii puneau sare pe drumuri și pe căile de acces pentru a topi gheața în lunile mai reci. Cu toate acestea, iată ce face sarea: accelerează procesul de dezghețare, ajutând apa să pătrundă într-o suprafață pavată, unde se reîngheață apoi sub pământ. Ghiciți ce se întâmplă atunci? Apar crăpături. De aceea, este mai bine să utilizați nisip decât sare pentru a obține tracțiune pe drumurile înghețate și pe căile de acces, dar și pe terenurile de tenis în cazul nostru, deoarece nisipul nu va cauza fisuri.
Ce altceva cauzează apariția fisurilor? Două lucruri: rădăcinile copacilor și greutatea excesivă. Deși ne-ar plăcea ca suprafețele noastre să fie perfecte, există întotdeauna și alți factori implicați în dezvoltarea sau nu a fisurilor în timp.
La Atlas Sport, realizăm terenuri de tenis din suprafață dură, rezistente și cu garanție de 5 ani.