Pistă de alergare

Atletism

Indiferent dacă alergați competitiv sau pentru recreere, tipul de suprafaţă pe care se realizează alergarea, influențează viteza, tehnica şi chiar sănătatea fizică.
În timp ce o suprafaţă confortabilă îmbunătățește alergarea, o suprafaţă neadecvată poate afecta corpul în timp, în special articulaţiile.
Atlas Sport oferă două tipuri de suprafeţe din care se pot realiza pistele de alergare, fiecare cu propriile sale avantaje.

Caracteristicile pistei de atletism cu tartan:

Suprafaţa ideală pentru execuţia pistelor de atletism este tartanul: o mixtură de răşină poliuretanică şi granule din cauciuc, cu elasticitate mare şi cu o înaltă rezistenţă la intemperii, radiaţii UV, ape meteorice, frecare cu pantofii sport etc. Tartanul nu se deformează, nu îşi schimbă culoarea, ci îşi menţine proprietăţile indiferent de condiţii.
Tartanul este un produs ecologic datorită materialului de înaltă calitate din care este realizat, precum şi a tehnologiei de fabricare, care respecta reglementările şi standardele tehnice in vigoare.
Acesta ajută sportivii în eforturile lor de a atinge performanţe de top şi reduce riscurile de vătămare în cazul unei căzături. Pistele de alergare din tartan sunt extrem de durabile şi rezistente la intemperii.
De aceea, funcţionalitatea pistei de alergare este menţinută pe parcursul câtorva decenii şi acest sistem poate fi instalat şi utilizat în toate climatele. Pardoselile poliuretanice sunt permeabile la apă, rezistente la radiaţiile UV, dovedindu-se suprafeţe durabile pe tot parcursul anului.
Pistele de alergare din tartan realizate de echipa noastră îndeplinesc şi corespund tuturor standardelor europene impuse.

Caracteristicile pistei de atletism din zgură:

Acestea sunt printre cele mai populare tipuri de piste de atletism, fiind alegerea multor instituţii şi beneficiari. Acestea sunt mai uşoare pentru corp decât cele mai populare suprafeţe sintetice.
Zgura este considerată pe scară largă, o suprafaţă premium. Oamenii plătesc pentru a utiliza această suprafaţă chiar şi atunci când suprafeţele hard sunt disponibile gratuit. Caracteristica ce aduce cea mai mare valoare zgurei, este catifelarea; absoarbe o cantitate semnificativă de şoc la fiecare pas, reducând stresul cumulativ de pe articulaţiile picioarelor jucătorilor.
Prevalenţa pistelor din zgură tinde să coincidă cu căldură şi umiditatea climei. Zgura este mult mai rece sub un soare fierbinte decât este un teren cu suprafaţă hard. Suprafeţele hard ajung foarte periculoase atunci când sunt doar puţin umede, iar gazonul este mai rău.
Cel mai comun tip de zgură folosit în constructia pistelor de atletism, este zgura roşie.

Dimensiuni piste de alergare:
Pentru a fi omologabilă pentru competiţii oficiale, pista de alergări trebuie să fie de minim 400 m lungime, cu 4-8 culoare de alergare. Pistele pentru alergare de viteză trebuie să aibă 100 m lungime, respectiv 110m la garduri.
În situaţia realizării unei piste de alergări de dimensiuni oficiale, această poate fi combinată cu pista de alergare de viteză şi garduri.

Infrastructură piste de alergare:
Este necesară o placă din beton armat cu o planeitate impecabilă, care foloseşte ca strat suport pentru pardoseala din tartan.
De asemenea, se poate turna şi un strat de asfalt fin peste beton. În situația unui buget mai redus, pistele pot fi amenajate și cu gazon artificial.

Pregătirea pistei are loc prin:
• Decopertarea stratului vegetal cu mijloace mecanice;
• Nivelarea si compactarea stratului suport de pământ;
• Adăugarea unei umpluturi din balast compactat având şi scopul de drenare a apei de pe suprafaţa construită
• Montarea suprafeţei formată din zgură grosieră şi fină granulație şi borduri cauciucate

Indiferent ce tip de suprafaţă alegeţi pentru viitoarea dumneavoastră pistă de atletism, Atlas Sport va stă la dispoziţie, oferindu-vă consultanţă de specialitate pentru realizarea proiectului dorit.

Puteți vedea piste de atletism realizate de ATLAS SPORT, la linkul următor:

https://www.atlassport.ro/proiecte-finalizate/

 

Echipa Atlas Sport
Salutare 👋

👉 Intră în contact cu unul din agenții noștri. Click pe icoana de WhatsApp, selectează un agent disponibil, deschide aplicația și spune-ne cu ce te putem ajuta!