Teren multifuncţional

Tip gazon și beneficii

Miniterenurile sportive pot fi concepute şi personalizate, astfel încât să se potrivească nu numai spaţiului disponibil în curtea dumneavoastră, dar şi stilului de viaţă al familiei, intereselor, precum şi activităţii sportive preferate.
Un teren multisport este de preferat, întrucât pe el se pot practica mai multe sporturi (fotbal, handbal, baschet, tenis, volei).

Terenurile multisport pot fi realizate cu gazon artificial sau cu tartan

Un teren multisport cu gazon artificial reprezintă cea mai bună variantă de realizare a unui teren de sport din punct de vedere al raportului calitate/preţ/utilitate.

 • Este uşor de instalat iar costurile de întreţinere sunt minime
 • Este extrem de durabil în timp, durata de viaţă a gazonului este de aproximativ 10 ani
 • Este moale, flexibil la contactul jucătorilor cu solul, reducând riscul accidentărilor
 • Este întodeauna pregătit, la îndemână
 • Poate fi utilizat aproape 24 de ore din 24, 7 zile pe săptămână, 365 zile pe an
 • Indiferent de condiţiile meteorologice, gazonul artificial îşi păstrează caracteristicile
 • Economiseşte apa, nu se toceşte şi nu se desprind brazde
 • Gazonul artificial nu necesită cosit, semănat, tăiat sau fertilizat
 • Măreşte calitatea jocului: rostogolirea mingii, respectiv viteza rostogolirii
 • Nu prezintă în nici un fel impact negativ asupra mediului
 • Rezistă: îngheţului-dezgheţului, căldurii, iar culoarea gazonului se păstrează datorită stabilităţii UV

Tartanul și terenurile multisport cu tartan

O altă variantă pentru realizarea terenului multisport, puțin mai costisitoare, însă cu beneficii în plus, este tartanul. Este uşor de întreţinut, fiind ideal pentru orice tip de activitate sportivă.
Datorită componenţei de stirol-acrilic, terenurile multisport din tartan prezintă o rezistenţă extremă la abraziune, intemperii, radiaţii UV şi schimbări climaterice. Tartanul este uşor de aplicat iar datorită elasticităţii sale, suprafaţa de joc este sigură pentru jucători, asigurând o performanţă excepţională. Avantaje în plus:

 • pardoselile din tartan reduc riscul accidentărilor prin absorbţia şocurilor şi antiderapare
 • aspect extetic deosebit
 • rezistenţă puternică la căldură şi lumină
 • suportă greutăţi mari
 • tartanul acţionează ca un inhibitor împotriva mucegaiului şi dezvoltării bacteriilor

Suprafață de joc personalizată

În funcţie de spaţiul pe care îl aveţi la dispoziţie găsim împreună cea mai bună variantă pentru proiectul dumneavoastră. Începând cu cele mai mici dimensiuni, de la 6 x 12m până la terenuri de dimensiuni oficiale, realizăm cu succes orice suprafaţă și dimensiune.
Echipa noastră vă va oferi în acest sens, informaţii, sfaturi şi consultanţă pe parcursul întregului proiect, astfel încât terenul realizat să se potrivească curţii, nivelului de activitate şi bugetului dumneavoastră.

Infrastructură

Infrastructura unui teren multisport cu gazon artificial cuprinde stratificaţii din piatră şi nisip compactat, agreate de producători.
Infrastructura unui teren multisport cu tartan cuprinde umplutură din balast compactat, beton armat sau asfalt peste care se aplică covorul din tartan. Terenurile cu tartan sunt caracterizate prin proprietăţi elastice şi bună rezistenţă în timp.
Tartanul are la bază un material alcătuit din granule fine de cauciuc şi fibre reciclate din cauciuc lipite cu un adeziv poliuretanic special.
Sistemul respectă toate normele în vigoare, producătorul fiind agrementat de FIBA, IAAF și ITF.

Gazonul utilizat pentru terenul cu gazon sintetic

Pentru confortul dumneavoastră optim, se utilizează gazon sintetic multisport cu fir de 20-26 mm înălţime, umplutură din nisip cuartos.
Gazonul poate fi verde, roşu sau o combinaţie din cele două. Gazonul are marcajele făcute cu inserţii din linii albe, galbene.

Montaj de calitate

Montarea gazonului artificial, umplerea cu nisip cuarţos, este o acţiune ce necesită experienţă şi răbdare. Bazându-ne pe o experienţă de mai mult de 13 ani, realizăm un montaj după cele mai înalte standarde, cu echipamente de ultimă generaţie pentru ca experienţa de joc să fie una reuşită. Totodată, montajul gazonului artificial se realizează respectând recomandările producătorilor şi folosindu-se adezivi corespunzători şi accesorii profesionale.
Pentru a monta suprafaţa din tartan este nevoie ca stratul suport să fie din beton/asfalt. Turnarea tartanului se poate realiza doar în anumite condiţii meteorologice şi având la dispoziţie utilaje specializate.
Echipa Atlas Sport a realizat cu success astfel de proiecte; putem transfera cu success experienţa acumulată pe parcusul anului, proiectului din curtea dumneavoastră!

Împrejmuire

Nu va trebui să alergaţi după minge prin toată curtea, întrucât vă punem la dispoziţie plasă de protecţie realizată din materiale calitative şi rezistente. Împrejmuirea se va  realiza din stâlpi metalici, iar între aceştia se poate monta plasă împletită textilă, rezistentă la ploi, îngheţ şi UV, cu o durată de viață de 5-10 ani.

Nocturna terenurilor multisport cuprinde:

1-4 lămpi de iluminat (în funcție de mărimea terenului) cu halogen, 400 W sau proiectoare LED (echivalent a 400W clasice) precum și tablou electric, cablaje etc.

Echipa Atlas Sport
Salutare 👋

👉 Intră în contact cu unul din agenții noștri. Click pe icoana de WhatsApp, selectează un agent disponibil, deschide aplicația și spune-ne cu ce te putem ajuta!