Ce trebuie sa stiti despre terenurile de tenis cu gazon sintetic – partea a II-a

Pentru a preveni problemele de intretinere, cereti jucatorilor sa-si curate incaltamintea inainte de a intra pe  teren. Nu trebuie sa fie admise alimente sau bauturi, cu exceptia apei, pe suprafata terenului. Orice scurgere trebuie curatata imediat cu apa curata sau cu un agent de curatare diluat si clatita bine. In mod absolut, nu trebuie permis fumatul in zona terenului.

La fel ca toate celelalte terenuri de tenis, un teren de tenis cu gazon trebuie sa se scurga intr-o singura zona neteda. In ordinea preferintei, trebuie sa se scurga dintr-o parte in alta, de la capat la capat sau de la colt la colt. La fel ca terenurile de asfalt, beton si gazon, panta finala ar trebui sa se situeze intre 0,83% (1: 120) si 1% (1: 100). Prima greseala pe care un proprietar o poate face, spun constructorii, presupune ca un teren de tenis cu gazon artificial va produce acelasi joc ca un teren de gazon natural. Iar a doua greseala este ca nu necesita intretinere, ceea ce nu este adevarat.

Gazonul artificial produce propriul sau joc unic si, prin urmare, necesita un regim unic de intretinere. In functie de regiune, verificati mereu  terenul de cresterea muschiilor si a algelor. Terenul ar trebui sa fie ingrijit regulat; recomandam ca terenurile sa fie deschise primavara de catre un antreprenor calificat pentru a le pregati pentru sezon.

Cu toate acestea, datorita costului initial mai ridicat decat a unui teren standard si datorita incapacitatii de a repara daunele extinse fara inlocuirea totala, nu este recomandata constructia unei suprafata de tenis in instalatii care nu vor fi supravegheate sau care ar putea fi supuse vandalismului. Ca si in cazul tuturor suprafetelor sportive, proprietarii sunt sfatuiti sa lucreze cu un partener profesional care are experienta in terenurile de tenis. Nu exista un raspuns corect, ci doar raspunsul potrivit pentru o anumita instalatie, iar gazonul este intotdeauna mai verde pe partea dvs. de gard, daca simtiti ca ati luat decizia corecta.

 

Lasă un răspuns.